Vallen voorkomen en leren vallen tijdens training

Doetinchem - In de Achterhoek is een toename van de vergrijzing te zien en daarnaast blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen wat de kans op vallen vergroot. Om vallen te voorkomen of te leren vallen is een valpreventietraining zeer zinvol. Sportbedrijf Doetinchem start daarom ook dit jaar een valpreventietraining.

Vanaf begin november start een nieuwe valpreventietraining die wordt verzorgd door een buurtsportcoach van Sportbedrijf Doetinchem. Mensen die angst hebben om te vallen of graag handvaten willen om vallen op latere leeftijd te voorkomen, kunnen deelnemen aan deze training. Gedurende tien weken wordt er in groepsverband gewerkt aan bewustwording, kennis en vaardigheden rond het voorkomen van een val. Na de training van tien weken worden de deelnemers begeleid naar structureel beweegaanbod bij een lokale sportaanbieder.
De training start begin november en duurt tot en met half januari, elke dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur in de gymzaal Lohmanlaan of woensdag van 9.00 tot 10.00 uur in de gymzaal Wolborgenmate (Wolborgenmate 8, Doetinchem).
Schikken de tijdstippen en/of locaties u niet? In overleg kan naar een andere mogelijkheid worden gezocht. De kosten zijn veertig euro.
Aanmelden kan tot en met 18 oktober via Martine Steijvers: m.steijvers@sportservicedoetinchem.nl of 06-24899152.