Jos Kuiperije en Sharon Waijerdink. Foto: Roel Kleinpenning

Jos Kuiperije en Sharon Waijerdink. Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

100ste scholingsvoucher
Achterhoeks Talentenfonds

Opijver reikt voucher uit aan metaalbedrijf uit Doetinchem

Doetinchem – Jos Kuiperije heeft de honderdste scholingsvoucher van Achterhoeks talentenfonds Opijver in ontvangst mogen nemen. Kuiperije werkt sinds 3 jaar op de constructieafdeling bij metaalbedrijf Slagman Groep in Doetinchem. Hij heeft al een paar bijscholingscursussen gevolgd. “De eerste cursus was MIG/MAG-lassen niveau 3 en meteen daarna ben ik MIG/MAG niveau 4 gaan doen”, vertelt hij. 

Door Carla van der Meer

Kuiperije wil zich nog verder ontwikkelen. “Nu ga ik met MIG/MAG niveau 4 pijp aan de slag”, zegt hij. “Ik kan nu veel meer en ik mag nu veel meer. Ik heb nu veel meer kennis van wat er achter het lasproces zit. Het is belangrijk om steeds verder door te leren.” Kuiperije heeft zelf het initiatief genomen om met bijscholing te starten. 

Ambitieus bedrijf
“Dit past ook heel goed bij ons bedrijf”, zegt Juliëtte Huirne, personeelszaken bij Slagman Groep. “We zijn een ambitieus bedrijf. Het leuke is dat de opleidingen van Jos ook andere collega’s triggeren om zelf een bijscholingscursus te doen om zich verder te ontwikkelen. We zijn trots op hen. Vanuit de constructieafdeling zijn er inmiddels drie voucheraanvragen. Zo krijg je een hele afdeling naar een hoger plan. Met meer specifieke kennis in huis kunnen we als bedrijf ook andere, meer gespecialiseerde opdrachten aannemen.” De bijscholingscursussen worden deels vergoed door de vouchers.

Verder helpen met kennis
“Mensen uit alle beroepen en van alle leeftijden in De Achterhoek krijgen via onze scholingsvouchers de kans om scholing of bijscholing te volgen”, zegt Sharon Waijerdink, projectmedewerker bij Opijver. “We helpen mensen verder naar meer kennis in hun beroep of om naar een heel ander beroep over te stappen.” Opijver heeft 1200 vouchers die ze in een periode van vier jaar willen uitgeven. “De honderdste voucher van Jos hebben we voor de zomervakantie uitgegeven.”, vertelt Waijderink. “Door vakanties en corona hebben we die nu officieel kunnen overhandigen. Maar inmiddels gaan we al richting de 150 vouchers. Het gaat heel snel.”

Meer informatie via de website.


www.opijver.nl