De top is gehaald! Foto: PR
De top is gehaald! Foto: PR PR

Werknemers Pinkcube bedwingen berg voor CliniClowns

Algemeen

DOETINCHEM - De top in Val Thorens in de Franse Alpen beklimmen voor CliniClowns. Dat is de sportieve uitdaging waar de werknemers van Doetinchems bedrijf Pinkcube afgelopen tijd naartoe werkte. 

En het resultaat mag er wezen; het team bereikte de top en haalde een mooi bedrag op.
De Alpentocht is een jaarlijks terugkerend evenement waar Nederlanders zich sportief inzetten ten behoeve van CliniClowns. Dit jaar werd de 37 kilometer lange klim richting het Franse skioord Val Thorens bedwongen. De meeste deelnemers doen dit op de fiets, maar ook wandelend en hardlopend bewegen deelnemers zich richting de top. Een afvaardiging van vijf Achterhoekers vertrok namens Pinkcube richting Val Thorens en deden mee in drie van de sportieve disciplines. Een zware tocht, maar met veel voldoening. De totale actie haalde dit jaar immers ruim drie ton op voor het goede doel.

Persoonlijk tintje
Deze sponsor inkomsten zijn hard nodig, want CliniClowns zet zich dagelijks in voor de mentale gezondheid van zieke kinderen, maar ook voor een steeds grotere groep dementerenden. Voor Pinkcube reden om zich een jaar lang voor dit doel in te zetten. Zo komt een deel van de opbrengst van hun bedrukte pennen ten goede aan CliniClowns. Ook de Alpentocht kon op de actielijst voor dit jaar niet ontbreken. Voor marketing manager Marianne Wesselink (hardlopen 17 kilometer) had haar deelname een persoonlijk tintje: “Mijn dochter is nu twee keer geopereerd en helaas zal ze in de toekomst nogmaals onder het mes moeten. CliniClowns brengen in het ziekenhuis echt een zonnestraaltje op zulke zware dagen. Knap hoe ze zich naadloos invoelen en aanpassen aan de behoefte van die kleintjes en zeker ook aan die van ons als ouders. Het werk van de CliniClowns is echt een kunst. Ik heb daar veel respect voor en ben dankbaar dat ze er zijn.”
Doneren aan het Pinkcube Alpentocht team is nog mogelijk tot 30 september. Het ‘Schrijf met een lach’ assortiment op Pinkcube.nl draagt per verkochte pen 1 cent af aan CliniClowns. Zelf meedoen met de Alpentocht 2022, ook dat is mogelijk, beklim de legendarische Passo dello Stelvio in Italië. Meer info hierover vind je op de Alpentocht website.