EXIT Toys viert 10-jarig jubileum en blijft Doetinchem trouw

Algemeen

DOETINCHEM - EXIT Toys, de Doetinchemse leverancier van buitenspeelgoed, viert in september haar 10-jarige jubileum en blijft groeien. Ondanks het openen van een nieuw logistiek centrum in Zevenaar van 27.000 vierkante meter, voor opslag van trampolines en ander buitenspeelgoed, verhuist het kantoor van de Doetinchemse buitengoed specialist niet mee en blijft in Doetinchem.

Na de oprichting in september 2011 vliegt het assortiment uit het magazijn van EXIT Toys. Het merk weet dan ook zes jaar op rij de FD Gazellen Award te winnen voor één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Met name de afgelopen twee jaar, mede door corona, was het buitenspeelgoed nauwelijks aan te slepen. “De coronacrisis heeft ons zeker nog een extra zetje in de rug gegeven met betrekking tot onze enorme groei. We ontwikkelen onze producten precies naar de wensen van onze klanten. We zijn daarnaast online breed zichtbaar én verkrijgbaar”, aldus Leopold van Os, mede-eigenaar bij EXIT Toys.

Door deze exponentiële groei besloot EXIT Toys in oktober 2020 het magazijn te verhuizen naar Zevenaar. Het idee was aanvankelijk dat het kantoorpersoneel naar Zevenaar zou volgen in 2021, maar door de snelle groei van het afgelopen jaar en de te verwachte groei de komende jaren gaat er een streep door deze plannen. “We willen niet over twee jaar weer verhuizen vanuit Zevenaar naar een andere locatie. We blijven dus trouw aan ons kantoor in Doetinchem. Door het verhuizen van het magazijn naar Zevenaar ontstaat er bij ons in Doetinchem ruimte zodat wij onze groeiplannen voor een veel langere termijn kunnen realiseren”, vertelt Stijn Driever, mede-eigenaar bij EXIT Toys. 

Naast een verwachte groei in het assortiment en het aantal werknemers, verkoopt het Doetinchemse bedrijf momenteel wereldwijd de producten al via meer dan 300 verkooppunten in meer dan 30 landen. “Wij merken dat de afgelopen jaren ons merk EXIT steeds bekender is geworden bij de consument. Niet alleen in de regio Doetinchem, maar ook landelijk en zelfs internationaal. En dat is een goed teken!”, vertelt Marcel Dijk, mede-eigenaar bij EXIT Toys. “Daar hebben we als bedrijf én samen met onze dealers de afgelopen jaren keihard aan gewerkt, maar dat betaalt zich uit. En dat wij vanuit Doetinchem, daar waar wij ook zijn begonnen, kunnen blijven bouwen aan onze toekomstige groei vinden we natuurlijk mooi.”