Mike van Doorn. Foto: PR

Mike van Doorn. Foto: PR

Mike van Doorn is Mister
International Netherlands

DOETINCHEM/DOESBURG - De Doesburger Mike van Doorn (26) mag zich sinds zondag 12 september officieel ‘Mister international Netherlands’ noemen. Na een zenuwslopende finale kreeg hij de sjerp omgehangen.

De Mister International verkiezing biedt mannen, tussen de 18 en 30 jaar, uit de modellenbranche een uitzonderlijk podium om zichzelf te presenteren.
De finale van de verkiezing was het einde van een maandenlang traject, waarin Mike samen met andere kandidaten de strijd aanging. Tijdens fotoshoots en trainingen lieten de kandidaten het beste van zichzelf zien en daarmee ging het niet alleen maar om uiterlijk. "Je persoonlijkheid is het belangrijkste, met alleen maar goede foto's win je de wedstrijd niet”, zegt Mike.
Tijdens de finale moesten de kandidaten zich drie keer op de catwalk laten zien, zo verschenen zij in vrijetijds- en in galakleding. Vervolgens brak er een bloedstollen afvalrace aan en kregen zij een aantal persoonlijke vragen voorgelegd. Na iedere ronde moesten steeds meer kandidaten het podium verlaten. "Dat was zenuwslopend, elke keer als er een naam genoemd werd, was ik weer een plekje hoger in de ranglijst.” De Doesburger was compleet overdonderd toen hij uiteindelijk tot Mister International Netherlands verkozen werd. Mike werd gekleed door Wil Klaasen mode.
Mike gaat verder op internationaal niveau en mag in Azië Nederland vertegenwoordigen bij de ‘Mister International' verkiezingen.
Zaterdag 9 oktober showt Mike van Doorn de najaar- en wintercollectie '21-'22 in de zaak bij Wil Klaasen mode aan de Boliestraat 17-19 in Doetinchem.