Impressie Heijermansstraat 21. Afbeelding: PR
Impressie Heijermansstraat 21. Afbeelding: PR

BTB Care ontwikkelt zorgcomplex voor Stichting Zozijn aan Heijermansstraat

wo 6 okt 2021, 13:24 Zorg

DOETINCHEM - BTB Care heeft de locatie Heijermansstraat 21 te Doetinchem aangekocht om daar in samenwerking met Zozijn een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke beperking te ontwikkelen. 

De oplevering is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022. Op deze locatie, grenzend aan het Natuurpark Overstegen, starten partijen met de ontwikkeling van het 2.000 vierkante meter grote zorgcomplex. Hierin worden appartementen gerealiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking.
Samen met Architektengroep Gelderland wordt er een prettige en duurzame woonomgeving ontwikkeld voor de cliënten van Zozijn. Bouwbedrijf H.W. Joosten Zevenaar B.V. bouwt het nieuwe zorgcomplex. Zij worden tijdens dit traject geadviseerd door Van Kessel Janssen Bouwconsultancy B.V. Beuningen.
Dirk Venema, directeur Vastgoed & Bedrijfsdiensten bij Zozijn: “Het is zo’n 15 jaar geleden dat Zozijn na renovatie de huidige woonlocatie ‘de Huet’ betrok. Toen voldeed het gebouw volledig aan de eisen en was Zozijn trots op deze woningen. Nu moeten we constateren dat deze woningen functioneel niet meer voldoen. De bewoners zijn ook 15 jaar ouder geworden en hebben behoefte aan een woning die meer antwoord geeft aan de senioriteit.”


www.btbgroup.nl