Picnic in hartje Doetinchem. Foto: PR
Picnic in hartje Doetinchem. Foto: PR PR

Online supermarkt Picnic komt naar Doetinchem

wo 6 okt 2021, 17:22 Algemeen

DOETINCHENM - Online supermarkt Picnic gaat 20 oktober van start in Doetinchem. Dat betekent dat ook de inwoners van grootste stad van de Achterhoek vanaf dat moment kunnen profiteren van de elektrische bezorgwagentjes van de websuper en hun boodschappen gratis thuis kunnen laten bezorgen.

Inwoners van Doetinchem kunnen zich vanaf nu al aanmelden door de app te downloaden op hun telefoon en zich in te schrijven. Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim 650.000 klanten verdeeld over ruim 125 locaties in Nederland.
“We zijn heel blij om nu ook klanten in de grootste stad van de Achterhoek te kunnen bedienen”, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. Doetinchem is volgens Muller een heel geschikte plaats in Gelderland om naar uit te breiden, aangezien meer dan een derde van de ruim 25.000 huishoudens kinderen heeft. Dit is meer dan het gemiddelde in Nederland. “De ervaring leert dat gezinnen het vaak druk hebben en hun tijd graag nuttig besteden. Niet naar de supermarkt hoeven om zelf boodschappen te doen is voor deze groep een prettige bijkomstigheid. Doordat wij gratis thuisbezorgen houden ze tijd over om leuke dingen te doen.”
De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Muller: “Door de boodschappen thuis te laten bezorgen besparen ouders een hoop tijd en daarnaast stoten ze ook minder CO2 uit door niet meer met de auto naar de supermarkt te rijden.” Picnic maakt daarnaast een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten zijn besteld.
De bezorging vindt plaats vanuit een lokaal distributiepunt van de online supermarkt in de stad. Deze zogeheten hub is gevestigd aan de Logistiekweg 5 in Doetinchem. De online supermarkt gaat hier van start met vijftien autootjes en dertig runners, ofwel bezorgers.