Erik Hagelstein als Joe Cocker. Foto: Rego Meijer
Erik Hagelstein als Joe Cocker. Foto: Rego Meijer Rego Meijer

‘The Voice’ Erik Hagelstein als Joe Cocker in Amphion

do 7 okt 2021, 10:51 Algemeen

DOETINCHEM - The Life of a Man. Dat is de titel van het theaterprogramma van The Cry Me A River Band over leven en werk van Joe Cocker. Op zaterdag 16 oktober speelt de band van de Doetinchemse zanger Erik Hagelstein (60) in de grote zaal van Amphion.

Hagelstein, finalist van The Voice Senior 2021, richtte de band in december 2014 op, een dag na het overlijden van de 70 jaar geworden John Robert Cocker. Sinds oktober 2019 toert het Achterhoekse gezelschap langs theaters in Nederland, anderhalf jaar lang onderbroken door het coronavirus.
In oktober 2019 ging de theatertoer in première, waar anders dan in het veelvuldig bekroonde Doetinchemse theater, waar de tienkoppige band kind aan huis is. Twee jaar later is het tijd voor een tweede concert. In totaal speelt The Cry Me A Riverband dit seizoen nog zeker veertien keer in schouwburgen door het hele land, met de hits van de Britse zanger en smeuïge verhalen uit zijn turbulente leven. With a Little Help From My Friends, Unchain My Heart, Leave Your Hat On, Have A Little Faith en N’oubliez Jamais zijn maar enkele van de liedjes die de revue passeren. Woodstock, het festival waar Cocker in 1969 doorbrak, wordt eveneens eer aan gedaan.
Kaarten à 24,50 euro zijn online verkrijgbaar. Het theaterconcert begint om 20.00 uur.


www.amphion.nl