Iselinge wederom Topopleiding

DOETINCHEM - De Keuzegids hbo 2022 is afgelopen week gepubliceerd, met opnieuw positief resultaat voor Iselinge Hogeschool in doetinchem. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is haar pabo (voltijd, deeltijd en academisch) uitgeroepen tot Topopleiding. 

De Associate degree Pedagogisch Educatief Professional is zelfs uitgeroepen tot beste van Nederland. Deze tweejarige deeltijdopleiding op hbo-5 niveau wordt aangeboden door Iselinge Hogeschool in samenwerking met het Graafschap College.
"Vijf keer op rij het predicaat Topopleiding krijgen, dat is echt geweldig”, zegt directeur-bestuurder Anne-Marie Haanstra van Iselinge Hogeschool. "En nu niet alleen voor onze pabo-opleiding, maar ook voor onze jonge opleiding Ad-PEP. Dat is een extra compliment. Niet alleen voor al onze docenten en begeleiders, maar zeker ook voor de bijna honderd opleidingsscholen in de Achterhoek en Liemers waar onze studenten al vanaf jaar één stagelopen en zich ontwikkelen.”
Dat de Ad-PEP (afkorting van associate degree Pedagogisch Educatief Professional) zich de beste van Nederland mag noemen, is voor een groot deel te danken aan de hoge beoordeling van de studenten. Studentoordelen bepalen namelijk voor 75% de eindbeoordeling voor een opleiding.
De scores en ranglijsten in de jaarlijkse keuzegids hbo komen tot stand door prestatiecijfers en studentenoordelen te meten. De studentenoordelen wegen voor 75% en zijn gebaseerd op resultaten uit de Nationale Studenten Enquête.


www.keuzegids.nl