Denice wil afstand verkleinen tussen boer en burger

ma 11 okt 2021, 14:35

NETTERDEN - Afgelopen week werden de Boeren- en Boerinnenkalenders gepresenteerd. Daarop poseren jonge agrariërs die zich letterlijk en figuurlijk enigszins bloot geven om aandacht te generen voor het boerenleven. Denice Bruins (20) is één van hen.

Door Reinier Kroesen

De kalendermodellen, afkomstig uit het hele land, willen graag andere jongeren enthousiasmeren voor het boerenleven. En aan de burger uitleggen waar hun voedsel vandaan komt en daarnaast verbinding creëren tussen stedelingen en plattelandsmensen.
Op de catwalk tijdens de presentatie van de modellen voor 2022 aan pers en publiek was ook de Netterdense aanwezig. Denice vertelt dat ze geen idee heeft wie haar opgegeven heeft. "Ik kreeg een mailtje van de Boerinnen Kalender dat ik bij de laatst uitgekozen vijftig boerinnen zat. Dat bericht moest ik eerst een paar keer lezen, ik ben er nog steeds niet achter wie de dader is! Het is iets wat ik niet snel zou doen, maar mijn vrienden en familie zeiden dat je die kans niet vaak krijgt. Dus vooruit dan.”
Ze woont samen met haar broer en zus nog bij haar ouders, die een melkveebedrijf hebben. Denice is afgestudeerd als paraveterinair en werkt bij een dierenartsenpraktijk. Daarnaast helpt ze thuis mee op de boerderij. Op de foto poseert ze op de boerderij van haar ouders. Niet toevallig is de foto op deze plek gemaakt. Want Denice toont haar maatschappelijke betrokkenheid. "Wij hebben ons weiland beschikbaar gesteld voor een windmolen. Duurzame energie vinden wij heel belangrijk en willen daar graag wat in bijdragen.”
Ook zij heeft een missie over te brengen. "Ik heb het voornamelijk gedaan voor de promotie van de agrarische sector en vind dat er meer respect moet komen voor de boeren. Ze werken keihard, 24/7. En als je ziet hoe goed ze voor hun vee zijn en de band die zij ermee hebben, dat is prachtig."
De kalenders zijn verkrijgbaar via boerendingen.nl en in de boekhandel.