Het wordt wel een beetje griezelen in Doetinchem rond  Halloween. Foto: PR
Het wordt wel een beetje griezelen in Doetinchem rond Halloween. Foto: PR

Halloween lampionoptocht door binnenstad

Algemeen

DOETINCHEM – De Doetinchemse binnenstad is op vrijdag 29 oktober het decor van de Halloween Lampionoptocht. De optocht is de afsluiting van een griezelige, maar vooral gezellige avond met activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar bij Amphion Cultuurbedrijf aan de Hofstraat 2 in Doetinchem. 

In het kader van de steeds populairder wordende ‘feestdag’ Halloween organiseren het Cultuurbedrijf, JC en Binnenstadbedrijf Doetinchem een aantal activiteiten in Amphion FILM/Samenleving. Alle activiteiten staan deze avond in het teken van Halloween: van de lekkernijen en drankjes tot aan de griezelverhalen. De kids kunnen naar hartenlust aan de slag met het knutselen van een lampion, zich laten schminken en er wordt een spannend Halloweenverhaal verteld. 

Aansluitend vindt de Halloweenoptocht door het centrum plaats. Onder muzikale begeleiding wandelen de kids met hun ouders circa 1,5 kilometer door de winkelstraten met hier en daar een griezelige ‘Trick or Treat-pitstop’.
Meedoen aan de activiteiten bij het Cultuurbedrijf én de optocht zijn helemaal gratis, maar vooraf aanmelden is wel wenselijk. Dit kan via een online formulier op www.jcdtc.nl. Vanaf 18.00 uur zijn de deuren aan de Hofstraat geopend en is een vrije inloop. In het Jongeren Centrum kunnen de kinderen geschminkt worden. Ook zijn er begeleiders aanwezig die de kinderen kunnen helpen bij het knutselen van een lampion. Om 19.45 uur start de Halloweenoptocht met de zelfgemaakte lampions door de binnenstad. Rond 21.00 uur wordt de optocht met een warme chocolademelk afgesloten op het Simonsplein.