Halloween spooktocht Hummelo

Halloween spooktocht Hummelo

HUMMELO - Voor de jeugd uit Hummelo en omgeving wordt op zaterdagavond 30 oktober er vanaf 19.30 uur weer een spannende spooktocht gehouden. Er wordt gestart en geëindigd bij Dorpshuis de Ruimte. Het is de zevende keer dat deze spooktocht wordt georganiseerd door de Activiteitencommissie van Stichting Dorpshuis Hummelo. 

De groepen volgen een wandelroute door de omgeving om op verschillende plekken de stuipen op het lijf gejaagd te worden! De groepen mogen bestaan uit 3 tot 6 personen, onder begeleiding van één persoon van 16 jaar of ouder. Deze begeleider mag een lamp en een mobiele telefoon meenemen, de rest van de deelnemers wordt vriendelijk verzocht deze voorwerpen thuis te laten of in te leveren bij de begeleider. Daarnaast is het handig om honden thuis te laten, want zij kunnen de spoken vaak al op een afstandje in de gaten hebben.

De organisatie adviseert een minimale leeftijd van 10/11 jaar (groep 7) om deel te nemen aan de spooktocht. Het is toegestaan om mee te lopen als kinderen jonger zijn, maar vanwege de mate van griezeligheid op de route, raadt de organisatie het niet aan. De kosten voor deelname aan de spooktocht bedragen 5 euro per persoon. Gaarne voor 28 oktober opgeven via bestellen@dorpshuishummelo.nl om de wachttijden bij vertrek beperkt te houden. De groepjes krijgen dan een bericht met de starttijd. Veiligheid staat hoog in het vaandel, dus het is handig om reflecterende (over)kleding aan te trekken.