Literaire talkshow Boek the Party start nieuw seizoen

DOETINCHEM - Op woensdag 3 november gaat Bibliotheek West-Achterhoek weer van start met een gloednieuw seizoen van Boek the Party, dé literaire talkshow van de Achterhoek. Evenals voorgaande jaren is de presentatie in handen van Wouke van Scherrenburg.

Gasten zijn: Susan Smit, Astrid Schutte en Toine Heijmans. De avond is van 20.00 tot 21.30 uur in Bibliotheek Doetinchem, IJsselkade 13. Entree is tien euro voor leden en 12,50 euro voor niet-leden Kaarten zijn alleen te koop via www.biebnieuws.nl.
Na afloop is er onder het genot van een drankje gelegenheid om met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren.
Susan Smit (1974) publiceerde twaalf non-fictieboeken, zes romans, een verhalenbundel en een novelle. In het tijdschrift Happinez en op happinez.nl schrijft ze columns over haar werk en leven. 'De heks van Limbricht' is haar meest recente boek, over het waargebeurde verhaal van Entgen Luijten die eind 17e eeuw vanwege een paar ongelukkige voorvallen wordt beschuldigd van hekserij.
Astrid Schutte schrijft vooral veel over werk, leiding geven, vernieuwen, onderwijs, vrouwen en taal. In 2015 start ze met een nieuw boekproject "De Laatste Heer”. De Laatste Heer gaat over de laatste kasteelheer van het dorp Baak, waar Astrid geboren is.
Toine Heijmans is schrijver en columnist van de Volkskrant. Als romancier debuteerde hij met de veelgeprezen besteller Op zee, dat werd verfilmd en waarvan vele vertalingen verschenen. De Franse vertaling van Op zee werd bekroond met de prestigieuze Prix Médicis étranger, de Franse literaire prijs voor de beste vertaalde roman. Daarnaast schreef hij scenario's voor de televisieserie De Fractie.
Zuurstofschuld is het verhaal over twee klimvrienden die dromen najagen in het hooggebergte en daarmee hun lot bezegelen.