Kinderen tonen trots hun Muziek Maak Je Zelf-diploma. Foto: PR
Kinderen tonen trots hun Muziek Maak Je Zelf-diploma. Foto: PR

Muziek Maak Je Zelf weer van start

GAANDEREN - Muziek maken is leuk, samen musiceren is nog leuker. In muziek kun je je helemaal in uitleven. Wie dat ook wil ervaren moet nu z'n kans grijpen en zich uiterlijk 2 november opgeven voor Muziek Maak Je Zelf. Een muziekcursus bestaande uit tien wekelijkse lessen, georganiseerd door Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG).

De eerste les is gratis en vrijblijvend om kennis te maken. Vanaf de tweede les kost het 50 euro voor de gehele cursus. Al het lesmateriaal is daarbij inbegrepen. De nieuwkomers mogen dan ook gratis deelnemen aan de activiteiten die de vereniging organiseert voor haar jeugdleden. Muziek Maak Je Zelf is opgenomen in het Meedoenarrangement van de gemeente Doetinchem. De eerste les vindt plaats op dinsdag 9 november. Om mee te doen of eerst een proefles te volgen kan men bellen met de jeugdcommissie van SBOG, tel. 06-1065 9926 of een e-mail sturen naar jeugd@sbo-gaanderen.nl. 

Muziek Maak Je Zelf is een korte muziekcursus, speciaal bestemd voor kinderen uit de groepen 4, 5 en 6. Samen met andere kinderen gaan ze muziek maken. Hierbij spelen ze op kleine trombones (pBones), klarinetten en op drum pads. Ook leren ze noten lezen en ritmes klappen. Het kind zal merken hoe leuk dat is. De cursus wordt geleid door Miranda Loff, een zeer ervaren en enthousiaste muziekdocente.

Muziek Maak Je Zelf eindigt op dinsdag 25 januari. Wie wil, kan daarna een muziekinstrument kiezen en via SBOG lessen aan de Amphion Muziekschool gaan volgen. Bijvoorbeeld eerst tot aan de zomer van 2022 om te kijken hoe het bevalt. Er kan uit heel veel instrumenten worden gekozen. Denk bijvoorbeeld aan fluit, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, trompet, hoorn of trombone. Ook kan men voor slagwerk kiezen. In dat geval leert de leerling spelen op onder meer drums, pauken en xylofoon. Nadat de lessen aan de muziekschool zijn begonnen, gaan ze ook al snel meespelen in het startersorkest van SBOG en later in het opleidingsorkest.
Muziek Maak Je Zelf begint op dinsdag 9 november en vindt vanaf dan elke dinsdag plaats in basisschool Gaanderwijs, met uitzondering van de dinsdagen die in de schoolvakanties vallen. De lessen duren telkens van 14.20 tot 15.05 uur. Er zijn in totaal tien lessen.
Wie meer wil weten over Symfonisch Blaasorkest Gaanderen kan kijken op sbo-gaanderen.nl of de activiteiten volgen op Facebook, Twitter en Instagram.