Samen de handen uit de mouwen in de natuur. Foto: PR/LandschappenNL

Samen de handen uit de mouwen in de natuur. Foto: PR/LandschappenNL

Doe iets voor de natuur tijdens de Natuurwerkdag

DOETINCHEM - Zin in een gezellige dag in de natuur? Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan duizenden vrijwilligers door heel Nederland aan de slag in de natuur. Samen iets terug doen voor de lokale biodiversiteit en het landschap, daar gaat het om. Ook in Doetinchem en omstreken werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen. Wie helpt er mee?

 Op verschillende plekken rondom Doetinchem wordt het eerste weekend van november hard gewerkt. Zo gaan vrijwilligers van natuurgebied de Zumpe aan de slag met het verwijderen van opslag en het opschonen van poelen. Mensen die zin hebben om te genieten van dit prachtige natuurgebiedje in Zuid-Oost Doetinchem kunnen zich nu aanmelden.
In Gaanderen kan men zich inzetten voor nieuwe natuur. Buurgrond de Watertap is onderdeel van het ‘Buur maakt Natuur’ project. Het is een prachtig en divers stukje land met natuurakkers, bos, grasland en een houtwal. Hier wordt tijdens de natuurwerkdag onder andere exoten verwijderd, op deze manier kan hier nog lang van de inheemse soorten worden genoten.
Ook op de tweede locatie van het ‘Buur maakt Natuur’ project wordt hard gewerkt. Op ’t Knapperslag in Wehl wordt er opslag van exoten verwijderd, als er tijd over is mogen deelnemers zelfs naar het Vleermuizeneiland. Met het hele gezin kan ook; ook kinderen mogen komen helpen bij het slepen van takken en het maken van zogeheten takkenrillen.
Kijk voor deze en meer locaties in de buurt op www.natuurwerkdag.nl en aanmelden maar.
Tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen gaan jong en oud op meer dan 400 locaties in Nederland aan de slag. Op deze dag kan iedereen, samen met buren, vrienden of familie, bijdragen aan het behoud van de natuur in eigen omgeving. Neem dus gerust iemand mee.
LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.