Feestweekend bij 'opgekalefaterd' Amphion

DOETINCHEM ­­– In het weekend van 30 en 31 oktober organiseert Amphion Cultuurbedrijf een feestelijk weekend met als thema: Amphion Open(t). Voor het eerst sinds de fusie kunnen alle activiteiten volledig opstarten. Extra reden om uit te pakken is dat de gevel van het theater na tien jaar volledig hersteld is. Amphion Open(t) haar deuren voor iedereen die het cultuurbedrijf wil (her)ontdekken.

Op zaterdag 30 oktober is de middag van 13.00 tot 17.00 uur gevuld met mini-optredens, creatieve workshops en cursussen, infostands, rondleidingen en tentoonstellingen in het theater op Hofstraat 159. De activiteiten zijn uitgebreid: jamsessies, Big Band-workshop, dansdemontraties van de Dansschool, kennismaken met muziekinstrumenten en -docenten, inschrijven van proeflessen, workshops Muziek met Peuters van Nienke Wieringa, slagwerk-percussie workshop van de Muziekschool, workshops en (mini)optredens van de Musicalschool, taalworkshop van de Taalschool, creatieve workshops van de Kunstschool: schilderen, tekenen en boetseren, beeldhouwen en houtbewerking, tentoonstellingen van Lang Leve Kunst, info en aanmelden talentenjacht Amphion Open.
De dag eindigt om 17.00 uur met een groot spektakel van een megaorkest dat 'Vier het Leven' (uit de Rockopera Freyheyt) gaat repeteren en vervolgens uitvoeren in de kleine zaal te samen met muziekschoolleerlingen, muziekdocenten, muzikanten van diverse verenigingen en een groot koor bestaande uit veel basisschoolkinderen.
Zondagochtend staat in het teken van de allerkleinste bezoekers met twee poppenkastvoorstellingen door het Land van Jan Klaassen. Tickets zijn voor 1,50 euro te koop via amphion.nl. Op zondag zondagavond krijgen Vrienden van Amphion een feestelijke middag- en avond aangeboden met een exclusieve kijk op het nieuwe seizoen. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom (tickets 15 euro via amphion.nl).


amphion.nl/amphion-opent