Fietsersbond vergadert aan de Spinbaan

DOETINCHEM - De Doetinchemse afdeling van de Fietsersbond houdt woensdag vanaf 20.00 uur een Algemene Ledenvergadering. Tijdens de vanwege de coronamaatregelen al twee keer uitgestelde bijeenkomst worden onder meer nieuwe bestuursleden gekozen.

Karel Berkhuysen geeft de voorzittershamer over aan zijn opvolger. Hans Geerdink heeft zich daar kandidaat voor gesteld. Berkhuysen vindt dat na vijf jaar voorzitterschap een mooi moment. Hij blijft echter als bestuurslid actief. Hans Legebeke en Pieter Koning hebben zich kandidaat gesteld voor het bestuurslidmaatschap. Peter Lenters en Dirk Kuipers zetten er daarentegen een punt achter. Renée van Bijsterveld en Rico van Aggelen blijven aan als bestuurslid.

Structureel overleg
Berkhuysen is blij met de ontwikkelingen van de afdeling. “Een van de belangrijke activiteiten is het structureel overleg met de gemeente. Op die manier worden we vooraf betrokken bij de aanleg of veranderingen van fietssituaties. En dat zal steeds vaker het geval zijn, want er gebeurt veel op fietsgebied. Doetinchem wil tot de beste fietssteden van het land gaan behoren. Om dat te bereiken moet er echter nog veel gebeuren, vooral op het gebied van veiligheid. Er gebeuren immers steeds meer ongelukken waarbij fietsers betrokken zijn. Ook over dat onderwerp willen we graag met de leden van gedachten wisselen.”

De vergadering op 27 oktober is openbaar. Belangstellenden zijn welkom om 20.00 uur in Fietscafé Parijs is nog ver aan de Spinbaan.