David Oosterveld, Ires Polman, Nina Klomp en Sara ten Camp.Foto: PR

David Oosterveld, Ires Polman, Nina Klomp en Sara ten Camp.Foto: PR

Negen Doetinchemse jongeren gehuldigd als ScienceMaker

DOETINCHEM - Negen leerlingen uit Doetinchem ontvingen de ScienceMakers Award 2021. Deze award hebben zij verdiend voor de buitengewone prestatie die zij hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken. 

Astronaut en Techniekpactambassadeur André Kuipers benadrukt het belang van hun talent voor de toekomst: "Van deze jongeren en de bètatechnische projecten die zij doen, komen de oplossingen die hard nodig zijn voor een duurzame toekomst”.
"Om te zorgen dat er voldoende geschikte mensen zijn om vraagstukken rond klimaatakkoord, energietransitie en digitalisering van de samenleving op te lossen, is het urgent dat jongeren de kans krijgen hun talent voor wetenschap, technologie en de maakindustrie te ontdekken”, aldus Thea Koster, voorzitter van het Techniekpact.
De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards”.

Hoge ogen
De Doetinchemse studenten die hoge ogen gooiden, zijn David Oosterveld, Ires Polman, Nina Klomp en Sara ten Camp (Viruskenner in de categorie ‘Onderzoek & Onderbouwing), Isa Tieben, Emilia Warda, Ryan Gosselink en Rinze Buunk (Viruskenner in de categorie ‘Creativiteit'), Julianne Polman (maakte onderdeel uit van het team dat Nederland vertegenwoordigde bij de European Girls' Olympiade in Informatica).
De uitreiking van deze prijzen maakt onderdeel uit van de campagne ScienceMakersLAB, waarmee de prestaties en de verhalen van de jonge doeners en denkers getoond worden. De campagne loopt tot en met vrijdag 19 november en is te volgen via de social media kanalen met de hashtag #SMANL.