Geld.
Geld. Pixabay

Penningmeester van OR van obs Dichterbij verduistert 20.000 euro

Algemeen

DOETINCHEM - De penningmeester van de Ouderraad (OR) van openbare basisschool Dichterbij in Doetinchem heeft geld van de bankrekening van de OR verduisterd. Het gaat om een bedrag van ongeveer 20.000 euro.

Dat heeft de directie van de school in een brief aan de ouders laten weten.
De OR is een zelfstandig orgaan binnen de school die zorgt voor de activiteiten op school, zoals bijvoorbeeld sinterklaasviering, kerst en schoolreisjes.
‘Bij de kascontrole zijn er onregelmatigheden ontdekt. Helaas is na nader onderzoek duidelijk geworden dat het om een substantieel groot bedrag gaat dat verduisterd is’, is in de brief te lezen.

Aangifte

De desbetreffende penningmeester heeft volgens de school in Dichteren schuld bekend, maar het is  niet gelukt om het met elkaar op te lossen. Daarom is de zaak uit handen gegeven aan een advocaat en wordt aangifte gedaan.
De penningmeester heeft zich per direct teruggetrokken uit de functie als penningmeester en als OR-lid. De boekhouding en het mandaat voor de uitvoering van financiële taken zijn overgedragen.
‘Schrale troost is dat het de kinderen de afgelopen periode, als ook de komende periode, aan niets heeft ontbroken of zal ontbreken. Alle activiteiten zullen doorgang vinden’ meldt de school.