Op tafel tijdens het Oktoberfeest. Foto: Roel Kleinpenning
Op tafel tijdens het Oktoberfeest. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Beste van maken in bizarre situatie

Algemeen

ULFT - De organisatie van de indoor editie van Huntenpop had met allerlei scenario’s rekening gehouden, maar dat ze op vrijdagavond na de persconferentie van Rutte en De Jonge nog in allerijl het programma moesten omgooien, getuigde van een enorme flexibiliteit. En met succes, want zowel op vrijdag als zaterdag genoten velen van een groot feest in de SSP hal, nu het nog mocht.

“Het was in de aanloop naar het weekend de hele week al stressvol door alle onzekerheid, maar wel met de opbouw die al in volle gang was”, blikt het bestuur terug. Afblazen was op het laatste moment geen optie meer, alle kosten waren immers al gemaakt. “Helaas kwam er pas vrijdagavond - terwijl het evenement toen al in volle gang was - duidelijkheid over nieuwe maatregelen en vanaf wanneer ze in zouden gaan. Toen konden wij geen kant meer op. Alle kosten zijn dan immers gemaakt. Als we dat aan het begin van de week hadden geweten, hadden we waarschijnlijk een andere beslissing genomen.”
En dus werd er het beste van gemaakt. Op vrijdagavond de eerste editie van het Oktoberfest. “Dat was heel tof met een dolenthousiast publiek, waarvan 90 procent in lederhosen/dirndl kwam. Dat maakte ons trots.”
Voor de zaterdag moest het programma omgezet worden en begon de eerste tributeband van de The Doors al om 12.45 uur. “We hebben er het beste van proberen te maken gezien de bizarre situatie. Door alle perikelen was er uiteraard een wat lagere opkomst dan normaal. Maar dat is ook niet meer dan logisch. We zijn blij dat we zoveel mensen alsnog een mooie dag hebben kunnen geven.”
De Familiedag zondag ging niet door.
Ondanks alle hindernissen kijkt het bestuur terug op een geslaagde eerste indoor-editie. Of er een tweede gaat komen? “Het was voor ons een proef; de eerste keer indoor; en zeker in de SSP hal wat qua akoestiek een grote uitdaging blijft. Voor wat betreft de geluidsnormen kan het prima, zo is gebleken. Dus daar gaan we ons de komende tijd over buigen; het is zeker onze intentie.”