Ellen ten Dolle.Foto: Roel Kleinpenning

Ellen ten Dolle.Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

Passie voor knippen in sfeervolle omgeving

Doetinchem – Wie haarstudio Ell59 aan de Terborgseweg in Doetinchem binnenstapt, waant zich meteen op vakantie. Aan de wand prijkt een grote foto van Ibiza. De haarstudio waar Ellen ten Dolle onlangs mee van start is gegaan, is dan ook in Ibizastijl ingericht. Tot het eind van het jaar heeft ze leuke openingsaanbiedingen voor het knippen van kinderen en volwassenen.

Door Carla van der Meer

"De beleving vind ik heel belangrijk”, vertelt Ellen. "Daarom heb ik mijn haarstudio ook sfeervol ingericht. Ik heb een voorliefde voor Spanje en Ibiza. Die sfeer wilde ik in mijn haarstudio weergeven. Het gaat om de gezelligheid. Voor de klanten heb ik koffie of thee met iets lekkers erbij. Jaren geleden heb ik in de horeca gewerkt, dus het gevoel van even verwennen zit er nog in. Hoewel ik de horeca erg leuk vond, wilde in daar niet mijn hele carrière in blijven werken. Maar met mensen werken vind ik nog altijd heel leuk. De gezelligheid en de verhalen. Van kinds af aan wilde ik al kapster worden. Ik heb mijn hart en mijn passie kunnen volgen.”
In 1994 is Ellen naar het Haarstylisten-college in Arnhem gegaan. Ze heeft jaren bij een kapsalon gewerkt. Daarna heeft ze voor een haarcosmeticamerk trainingen gegeven. "Toen de kinderen klein waren, heb ik ambulant gewerkt”, zegt Ellen. "En nu heb ik mijn eigen kapsalon. Dat geeft een goed gevoel.”
Ellen doet alle behandelingen, zoals knippen en kleuren bij volwassen. Haar specialiteit is kinderen knippen. "Kinderen zijn heel gezellig”, vindt ze. "Ik heb zelf ook kinderen, dus ik kan me heel goed inleven. Kinderen knippen is lol maken. Het is mijn passie om iedereen met een tevreden gevoel naar buiten te laten gaan. Naar de kapper is even een uit-momentje.”
Ellen werkt met producten van L'Oréal. "Met deze producten hebben ik altijd al gewerkt”, laat ze weten. "Het is een merk waar ik volledig achter sta. De kleuren zijn goed. Het is fijn om met een vertrouwd product te werken.”
Ellen werkt uitsluitend op afspraak. De haarstudio is rolstoeltoegankelijk. De kapsalon heeft een goede bereikbaarheid. Achter de zaak kan gratis geparkeerd worden. Ell59 is gevestigd aan de Terborgseweg 59 te Doetinchem. Telefoon: 0314-786471.


www.ell59.nl