Dementie in de familie... en dan?

ETTEN - De ziekte dementie heeft grote gevolgen voor de persoon met dementie, maar ook voor de partner en naasten. De onderlinge relatie verandert geleidelijk. 

De persoon met dementie, de partner, broers, zussen, kinderen en kleinkinderen kunnen allemaal anders tegen de situatie aankijken. Dit alles kan ervoor zorgen dat de onderlinge relaties onder een vergrootglas komen te liggen.
Ook betrokken zorgverleners kunnen een verschillend perspectief hebben. Hoe kan ervoor gezorgd worden dat de communicatie met elkaar en met de zorgverleners goed blijft verlopen? Hoe kan men ervoor zorgen dat men juist in deze ingrijpende situatie met elkaar in verbinding blijft?
Tijdens deze bijeenkomst worden handvatten gegeven voor bovenstaande vraagstukken. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op woensdag 24 november in café en zalencentrum Köster, Dorpsstraat 26, Etten van 14.00 tot 16.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in een grote ruimte waardoor minimaal 1,5 meter afstand onderling kan worden gegarandeerd. Bij binnenkomst wordt een coronacheck uitgevoerd.
Aanmelden kan via telefoonnummer 085-4857580 of via de website www.netwerkouderenachterhoek.nl.
De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek, bestaande uit ouderen-cliëntenorganisaties, gemeenten, huisartsen, zorgorganisaties, ziekenhuizen, welzijnsorganisaties en Menzis.