Deelnemers aan de nascholingsdag van Boksend Opvoeden. In het oranje: Noucka Fontijn. Foto: PR

Deelnemers aan de nascholingsdag van Boksend Opvoeden. In het oranje: Noucka Fontijn. Foto: PR

Nouchka Fontijn blikvanger bij Boksend Opvoeden

DOETINCHEM – Bijna dertig coaches bezochten vrijdag 12 november de eerste jaarlijkse nascholingsdag van Boksend Opvoeden. Winnares van Olympisch zilver Nouchka Fontijn gaf een lezing en verzorgde een training.

Boksend Opvoeden is een initiatief van de Doetinchemse Annie Joosten-Lamey. Het is een mentale, fysieke en emotionele scholing, bestemd voor trainers en coaches van boksscholen, sportscholen en verenigingen, alsook voor onderwijs-professionals, hulpverleners, begeleiders in gezinshuizen en GGZ-therapeuten. Joosten (Gecertificeerd bokstrainer Nederlandse Boksbond NOC*NSF, Nederlands Kampioen Boksen-2010) hanteert in haar programma's de vele maatschappelijke mogelijkheden van het boksen. Daarbij maakt ze gebruik van de pedagogische aspecten binnen die sport.
De SaZa Topsporthal was het decor waar de coaches zich vrijdag verzamelden voor de eerste nascholing.
De bekende bokser Nouchka Fontijn (Won meerdere EK en WK medailles, zilver op de OS in Rio de Janeiro, en afgelopen zomer brons op de OS in Tokyo.) stal de harten van de coaches met een inspirerende lezing over haar weg naar succes en het leven na het boksen. Zelf is ze na de laatste wedstrijd in de ring niet in een zwart gat gevallen. "Plannen genoeg, maar tegenwoordig geef ik vooral lezingen en clinics als deze vandaag in Doetincherm. Erg leuk om te mogen doen.” Fontijn voorzag haar publiek in Doetinchem van tips over de hobbelige weg naar succes en het belang van zelf de regie in handen houden.
Boksend Opvoeden bestaat begin 2022 drie jaar en telt nu bijna 500 gecertificeerde trainers.


boksendopvoeden.nl


                                                                                                                          Disclaimer: nieuwe maatregelen

REGIO - Na de aangescherpte maatregelen kan het zijn dat niet alle aankondigingen in deze krant helemaal up-to-date zijn. We hebben eventuele wijzigingen van verschoven of geannuleerde voorstellingen zoveel mogelijk proberen mee te nemen in onze redactionele kolommen, tot aan de deadline van afgelopen maandag.