Doe FF Normaaltocht

WEHL - Nadat het organiseren van wandeltochten door corona helaas lange tijd niet mogelijk was, is de winterserie van Wandelvereniging WS78 weer van start gegaan. Uiteraard houdt de vereniging zich daarbij aan de geldende coronamaatregelen.

Wandelvereniging WS78 verzorgt op zaterdag 27 november een wandeltocht van 20 en 40 kilometer vanuit Wehl. De wandelaars voor de 40 kilometer starten om tussen 8.00 en 09.00 uur vanuit het Koningin Beatrixcentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 12.
De 20 kilometerlopers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten.
De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Ook zijn er onderweg verzorgingsposten, waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden.
Halverwege is er een horecarust, waar consumpties voor eigen rekening zijn. Deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor 7,50 euro, inclusief een consumptie, soep-, koffie- en fruitbon. Leden van WS78 en KWBN organisaties krijgen korting.
Vóór 8.30 uur en na 16.00 uur wordt het gebruik van een reflectievest en zak- of hoofdlamp aanbevolen.De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat vanaf de start door landelijk gebied en steekt al snel de Oude IJssel over. Langs kasteel Laag Keppel en de Wrange Bult komen de wandelaars in Hummelo, bakermat van de rockband Normaal, waar de tocht naar is genoemd. Hierna loopt men langs de Rode Beek verder naar Hoog-Keppel. Hier neemt de 40 kilometer afscheid van de kortere afstand en gaat verder naar natuurgebied De Hekenbroek en na een moerasgebied de vestingstad Doesburg. De wandelaars mogen weer even rusten bij de IJsselhoeve en lopen verder langs het water van de Zwarte Schaar, een oude tak van de IJssel. Na nog een rondje Doesburg komen we uit in Drempt. Weer herenigd met de 20 kilometerlopers, is er het Landgoed Keppel, graspaden en akkers en komen we door landelijk gebied weer terug in Wehl.


www.ws78.nl