Afscheid van een groots Ludger onderwijsverleden

DOETINCHEM - Op 23 april 2022 zal er een grote Ludger-reünie worden georganiseerd in het schoolgebouw aan de Vondelstraat in Doetinchem. Dit zal de laatste keer zijn dat er een reünie georganiseerd zal gaan worden op deze locatie: tot 31 juli 2025 zal er nog onderwijs worden gegeven in dit gebouw, na die datum zal het gebouw niet meer door Achterhoek VO gebruikt worden.

Met de hoop dat er snel afscheid kan worden genomen van de huidige forse coronamaatregelen wordt er druk gewerkt aan het programma voor deze onvergetelijke dag.
Alle (oud)-medewerkers en oud-leerlingen die graag nog een keer herinneringen willen ophalen met elkaar zijn van harte welkom. Mensen kunnen zich inschrijven voor de reünie tussen 22 november en 31 december. Er is inmiddels een actieve Facebook-pagina Reünie Ludger College in de lucht: al een paar duizend volgers hebben aangegeven interesse te hebben in de reünie. Inschrijven kan tot 1 januari 2022 via de website van het Ludger College.
Tijdens de reünie zal er alle ruimte zijn om elkaar te ontmoeten in jaargroepen en om oud-medewerkers te spreken onder het genot van een drankje en een hapje. Ook is het mogelijk om het Ludger-herinneringsboek aan te schaffen. Op dit moment wordt een mooi boek samengesteld waarin de rijke onderwijshistorie van de school van verschillende kanten wordt bekeken. Bestel je het boek bij de aanmelding voor de reünie voor 1 januari 2022, dan kost het boek 20 euro in plaats van 22,50 euro.
Rector Louise Beernink verheugt zich op de ontmoeting met vele oud-medewerkers en oud-leerlingen: "Ik kom regelmatig oud-leerlingen tegen met enthousiaste verhalen over hun schoolloopbaan en met fijne herinneringen aan veel van de medewerkers. Het maakt me altijd weer bewust hoe belangrijk onderwijs is voor de ontwikkeling van jonge mensen. Het is fijn om als school een reünie te mogen organiseren voor al diegenen die met plezier onze school hebben bezocht."