Vesper in de stad

DOETINCHEM - Elke woensdag om 16.30 uur vindt een vesper plaats in de Driekoningenkapel, Gasthuissteeg 2, Doetinchem. In de vier weken voor kerstmis, de adventstijd, is er speciale aandacht voor het licht. Elke week steken we een nieuwe kaars aan, als teken van leven en van hoop in donkere dagen.

De vesper geeft je de gelegenheid om een half uurtje voor jezelf te nemen, om even op adem te komen. Het licht is een belangrijk element van de viering. De Paaskaars brandt als teken van licht en leven. We lezen teksten waarin het licht een plaats heeft. We luisteren naar een lied over licht, of zingen het mee. Een voorganger leest een korte tekst uit de Bijbel.
Het hart van de vesper vormt de stilte van enkele minuten. In het licht van de stilte vind je de inspiratie om in jezelf dingen te zeggen die een ander niet voor je kan uitspreken. In alle rust kun je een kaarsje aansteken voor iemand die wel wat extra licht kan gebruiken. Na een laatste tekst en rustige muziek verlaten we in stilte de kapel.
Iedereen, met of zonder kerkelijke achtergrond, is van harte welkom! Vanzelfsprekend nemen we de coronamaatregelen in acht.
Het wekelijks terugkerende bezinningsmoment is een initiatief van de Protestantse Gemeente Doetinchem.


pg-doetinchem.nl