Jos van Engelen. Foto: Roel Kleinpenning
Jos van Engelen. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Het Lederwarenhuis viert zilveren jubileum

Doetinchem - Het lederwarenhuis viert het 25-jarig jubileum met een actie van 10 tot 19 december. Klanten kunnen dan hun eigen korting tot 25 procent draaien op het Rad van Fortuin. “Verder maakt iedereen die tussen 10 en 19 december een aankoop doet kans op één van de drie dagprijzen”, zegt Jos van Eggelen van Het Lederwarenhuis. “Hier zitten mooie prijzen bij als koffers en tassen.”

Door Carla van der Meer

Jos van Eggelen is samen met zijn vrouw Yvett Hijink een kwart eeuw geleden met Het Lederwarenhuis van start gegaan. "We zijn begonnen met een oppervlak van 90 vierkante meter, en vijf jaar later hebben we het pand van de buurman erbij gehuurd”, vertelt Van Eggelen. "Toen hebben we het oppervlak verdubbeld. Zo'n vijf jaar geleden hebben we een pand aan de Korte Heezenstraat erbij gekocht en de winkel is hiermee 275 vierkante meter groot geworden.”
In de 25 jaar is er een paar keer een crisis geweest. "Gelukkig hebben we alle crisissen goed doorstaan en hebben we steeds kunnen groeien”, zegt Van Eggelen. "Tijdens corona werd er minder gereisd, dus een groot deel verkoop van de reisbagage viel weg. Dat begint weer als vanouds aan te trekken. De mensen weten de weg naar de stad te vinden. Ze willen weten hoe groot een koffer of tas precies is en hoe de indeling van een tas is. We hebben een belevingswinkel met een sfeervolle inrichting waar alle artikelen per groep overzichtelijk uitgestald zijn.”
Diverse artikelen hebben in de laatste 25 jaar een hele ontwikkeling doorgemaakt. "Vroeger had je zware koffers zonder wielen met sleutelsloten”, blikt Van Eggelen terug. "Tegenwoordig hebben ze 4vier wielen en TSA-sloten. Ook is het gewicht tijdens de vlucht steeds belangrijker geworden. Een merk dat al 25 jaar bij de schooltassen de boventoon voert is Eastpak. Zeker voor jongens is Eastpak nog steeds nummer 1. Meisjes kiezen vaker voor een Wimona-schoudertas.”
De winkel heeft een groot assortiment artikelen. Op de webshop is een nog groter assortiment te vinden. Het Lederwarenhuis is gevestigd aan de Heezenstraat 6 te Doetinchem: 0314-364406.


www.hetlederwarenhuis.nl