Het boek 'Wij zijn nooit voorbij', geschreven door Sabine Goldewijk-Harbers en zeven andere ouders die een kind verloren. Foto: PR

Het boek 'Wij zijn nooit voorbij', geschreven door Sabine Goldewijk-Harbers en zeven andere ouders die een kind verloren. Foto: PR

Sabine schrijft boek over overleden zoontje

ZELHEM/DOETINCHEM - Op Wereldlichtjesdag, zondag 12 december verscheet het boek 'Wij zijn nooit voorbij'. Hierin vertelt Sabine Goldewijk-Harbers uit Zelhem het verhaal van haar overleden zoontje Kyan.

Elk jaar sterven er in ons land ruim duizend kinderen in de leeftijd van 0 tot 20 jaar. Je kind verliezen is de ergste nachtmerrie die je als ouder kunt meemaken. In haar boek neemt Sabine je mee in de emotionele achtbaan waarin zij en haar man plotseling terechtkwamen en hoe dit verlies hun leven voor altijd veranderde.

Hartafwijking
Ruim een jaar geleden overleed de slechts vier maanden oude Kyan aan de gevolgen van een hartafwijking. Schrijven over zijn korte leven en afscheid heeft Sabine steun gebracht tijdens haar rouwverwerking. “Ik kon bewust alles opnieuw beleven, niet alleen de vervelende maar ook de mooie herinneringen. Dat gaf mij de ruimte om alle emoties te uiten en er heel bewust te laten zijn.”
Sabine is trots dat het verhaal van haar zoontje Kyan is vereeuwigd in het boek 'Wij zijn nooit voorbij'. “Het is zijn monumentje”, legt ze uit. “Het geeft Kyan letterlijk een stem, een gezicht, bestaansrecht, een plek in de wereld. Hij hoort er nu voor altijd bij. Hij wordt nooit meer losgelaten, nooit meer vergeten.”
Sabine schreef het boek samen met zeven andere ouders die hun kind zijn verloren. Ze werd begeleid door Stichting Nooit Voorbij, die ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind helpt bij de verwerking van hun verlies. Onder meer door middel van lotgenotencontact, psychologische ondersteuning en het schrijven van boeken met verhalen als blijvende herinnering.
Op Wereldlichtjesdag, zondag 12 december, steken mensen wereldwijd om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aan. Door de verschillende tijdzones ontstaat er een golf van licht die ouders van een overleden kind steunt en laat beseffen dat ze niet alleen zijn met hun verdriet.
Op speciaal verzoek van Stichting Nooit Voorbij heeft zanger Bastiaan Ragas een lied geschreven en gecomponeerd. Het is een song die troost moet bieden aan ouders die hun kind zijn verloren. Het lied is vanaf 9 december te beluisteren op Spotify.


stichtingnooitvoorbij.nl