Internationale jeugd tennistop komt weer naar Gendringen

Internationale jeugd tennistop komt weer naar Achterhoek

Jeugd van 10 tot en met 16 jaar in actie

GENDRINGEN – Van 18 tot en met 24 december wordt de vijfde editie van het internationale tennistoernooi Dutch Bowl bij Kei-Fit gehouden. De jeugd tennistop van over de hele wereld in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar laten weer hun tenniskwaliteiten zien. 

Dit toernooi werd in 2018 voor het laatst in Nederland gespeeld en mag nu na drie jaar weer georganiseerd worden. "Met inachtneming van de Covid-19 regels wordt het weer een spannend en fantastisch tennistoernooi", aldus Walter Tenten en Marieke Kok.
Het Dutch Bowl toernooi wordt elke dag van 7.00 tot 17.00 uur gehouden op de tien indoortennisbanen van Kei-Fit Lichtenvoorde en Kei-Fit Gendringen. Het deelnemersveld bestaat uit jongens en meisjes uit veertig verschillende landen. Naast Europa, zitten daar deelnemers tussen die afkomstig zijn uit onder andere Amerika, China, Japen en Rusland.
De spelers hebben vorige week nog het toernooi bij Rafael Nadal op Ibiza afgerond. Elke deelnemer speelt tussen de vier en acht wedstrijden gedurende dit toernooi, dus de deelnemers doen daarmee veel internationale tenniservaring op. Tevens worden er tijdens het toernooi privétrainingen van Ten-Pro coaches verzorgd.
Het toernooi maakt onderdeel uit van de wereldwijde Ten-Pro Global Junior Tour, waarbij wedstrijden worden gespeeld over de hele wereld.
Eigenaar van Kei-Fit Walter Tenten is "blij verheugd dat de nationale en internationale tennisjeugd door middel van onder andere Dutch Bowl wereldwijde tenniservaringen opdoen. Er zijn meerdere aspecten welke goed zijn voor de tennisontwikkeling. Zo leren deelnemers omgaan met wachttijden, andere culturen en andere emoties. Met dit toernooi zetten wij Nederland en Gelderland op de internationale tenniskalender en zeer zeker ook een uithangbord voor de Achterhoek. Top tennis in onze regio!''