Grootse online kerstshow brengt leerlingen bij elkaar

 DOETINCHEM - De kerstviering is dit jaar voor veel scholen anders dan normaal. Ouders mogen niet aanwezig en klassen mogen niet gemengd worden. Doordat er veel klassen en kinderen in quarantaine zitten, lijkt samen kerst vieren verder weg dan ooit.

Een gezamenlijk initiatief van schooltheater.be en kindertheater.nl, maakt dat kerst toch een groot feest zal worden.
Onder de noemer ‘De grootste online kerstshow van België en Nederland' brengen drie artiesten een serie van live voorstellingen in het klaslokaal en in de huiskamer. Daardoor kunnen alle kinderen uit Doetinchem die thuis zitten en alle leerlingen in de klas, meegenieten van het kerstfeest. De voorstelling is voor iedereen van 4 tot 12 jaar. Zowel op vrijdag 17 en donderdag 23 december zal elk uur een interactieve voorstelling live gestreamd worden.
Het initiatief vult een gat in dat is ontstaan op scholen. Veel scholen zijn nog druk bezig na te denken over hun invulling van het kerstfeest. Daarbij is er veel verwarring over of externen wel of niet op school mogen komen.
In de line-up van de dagen zitten shows voor de onderbouw en bovenbouw. Zo zal Jo De Rijck op donderdag 17 december optreden met zijn show ‘Schaapjes tellen' optreden voor de onderbouw en voor de bovenbouw met ‘Magie van Kerst'. Ook Tijl Damen heeft meerdere shows op deze dag voor de onder- en bovenbouw. Op 23 december treedt Tijl Damen met een spetterend muzikale show, afgewisseld door buikspreekster Lydia Zwart en haar poppentheater.
Om het voor docenten makkelijk te maken is er elk schooluur een voorstelling. Zodat scholen makkelijk een voorstelling in hun eigen programma kunnen invoegen. Zo kunnen de shows ook bekeken worden tijdens de lunch. Inschrijving:


www.kindertheater.nl/de-grootste-online-kerstshow-van-nl-be