Het is niet alleen de Rijn die RWZ en Triferto verbindt, vandaar dat RWZ CEO Christoph Kempkes (rechts) en dr. Christoph Leufen (RWZ Division Manager Crop Production, 2e van links) met Kai Kikkers (CEO Triferto, 2e van rechts) en Jeroen Rossy (CEO Brokking, links). Foto: PR

Het is niet alleen de Rijn die RWZ en Triferto verbindt, vandaar dat RWZ CEO Christoph Kempkes (rechts) en dr. Christoph Leufen (RWZ Division Manager Crop Production, 2e van links) met Kai Kikkers (CEO Triferto, 2e van rechts) en Jeroen Rossy (CEO Brokking, links). Foto: PR

Triferto en RWZ bundelen de krachten in meststoffensector

Doetinchem - Vanaf 1 januari 2022 gaat de internationale meststoffengroothandel Triferto - onderdeel van familiebedrijf Brokking - en met ook een vestiging in Doetinchem, intensief samenwerken met het Duitse Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main eG (RWZ) op het gebied van inkoop en logistiek in het meststoffensegment. 

Door deze samenwerking ontstaat meer expertise en schaalgrootte, waardoor Triferto zowel haar klanten als leveranciers nog beter van dienst kan zijn met passende en marktgerichte oplossingen. Efficiënte supply chain oplossingen Kai Kikkers, CEO van Triferto, en dr. Christoph Leufen, Hoofd Plantaardige Producten bij RWZ vertellen wat hen samenbrengt: “We zien dat de markt verandert en hebben te maken met toenemende eisen van internationale leveranciers. Dat gaat niet alleen over supply chain management en distributie, maar ook over de investeringen die je gezamenlijk doet in een duurzame landbouw. Dat maakt dat wij als groothandel steeds willen innoveren en onze marktkennis graag bundelen.”

Duurzame innovaties
“In Europa willen we voor onze klanten, coöperaties, particuliere handelshuizen, eindgebruikers, maar ook voor onze leveranciers dé essentiële en betrouwbare distributeur zijn. Daarbij zijn we ervan overtuigd dat we onze bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van de wereld waarin we leven. Die verduurzaming is ook in de landbouw nodig; niet alleen voor onze generatie, maar ook voor toekomstige generaties. Daar gaan we ons de komende jaren gezamenlijk sterk voor maken.”
Door de alliantie creëren de twee ondernemingen optimale synergiemogelijkheden om groei- en innovatiekansen binnen de meststoffen te versnellen. "Na de overname van Pillaert in België vormt deze samenwerking een duidelijke voortzetting van onze ontwikkelingsstrategie om een essentiële marktpartner te zijn in Europa", licht CEO Jeroen Rossy van Brokking’s Beheer toe.
“Met een geolied distributieproces in Duitsland en Luxemburg beschikt RWZ over een uitstekende infrastructuur, die naadloos aansluit bij de internationale expertise en moderne warehouses van Triferto in Frankrijk, België en Nederland. Door de krachten te bundelen zijn we nog dichter in de buurt van onze klanten, waardoor we uiterst efficiënt en servicegericht kunnen blijven leveren”, vervolgt Kikkers.

Europese handel
Christoph Kempkes, CEO van RWZ: "Door de handen ineen te slaan, kunnen we onze kerncompetenties in de meststoffenhandel verder uitbreiden."