Hond Boris en Steffie Rutten, eigenaar van Circus Bolalou, met op de achtergrond kat Tom. Foto: Roel Kleinpenning
Hond Boris en Steffie Rutten, eigenaar van Circus Bolalou, met op de achtergrond kat Tom. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Circus Bolalou was helemaal klaar voor reeks voorstellingen

Hoop op serie voorstellingen eind januari

Braamt - Circus Bolalou is neergestreken op het terrein van Markant Outdoorcentrum in Braamt. Vanaf 24 december tot en met 2 januari zou hier zijn hier dagelijks twee shows te zien met spectaculaire acts voor jong en oud. “Vanwege corona hebben we in eerste instantie de tijden moeten vervroegen, omdat we de avondshow nu niet kunnen doen. Maar na de persconferentie van zaterdag gaat er streep door de voorstellingen in de kerstvakantie”, zegt Steffie Rutten, eigenaar van Circus Bolalou.

Door Carla van der Meer

Onze verslaggever interviewde Rutten vorige week, toen het circus nog door leek te kunnen gaan. “De show is leuk voor alle leeftijden”, laat Rutten weten. “Er komen gezinnen met kleine kinderen, maar ook volwassen en ouderen. Er zit voor iedereen wat leuks bij.” De show zit vol met spectaculaire, verrassende acts voor jong en oud, met onder andere adembenemende luchtacrobatiek, acrobatiek, muzikale clownerie, shows met roofvogels, geiten en honden en een vuurshow. Aan de show werkt een internationaal gezelschap van twaalf circusartiesten mee. Rutten heeft zelf een act met geiten en een met honden. De show duurt ongeveer 1,5 uur. In de pauze kan het publiek op de foto met een roofvogel.

Internationaal
Het circus bestaat drie jaar. “We waren net anderhalf jaar bezig toen corona kwam”, vertelt Rutten. “Dat was het programma omgooien en ons aanpassen aan de nieuwe regels, maar dat lukt.” Het circus is genoemd naar de border collies van Rutten: Boris, Lady en Loulou.


'Het
belangrijkst
is dat de
dieren het
goed hebben'


“Via mijn ex ben ik acht jaar geleden in het circus terechtgekomen”, vertelt Rutten, die hiervoor schoonheidsspecialiste was. “Het circus geeft veel vrijheid. Het is de passie van het organiseren en alles bij elkaar houden. Ook in coronatijd. We zijn altijd onderweg. We komen heel veel verschillende mensen tegen en we maken kennis met veel culturen. Elk jaar heb ik nieuwe internationale artiesten in mijn circus. Met dit jaar een Belgische jongen die de vuurshow doet en een clown uit Italië. Vorig jaar waren en artiesten uit Letland en Hongarije. We komen zelf uit Limburg. Mijn drie kinderen Caitlinn (8), Jaslene (5) en Davino (4) groeien op in het circus. Ze gaan naar de rijdende school voor circus- en kermiskinderen.”

Passie voor dieren
Rutten heeft ook een passie voor haar geiten en honden. “Het is leuk om ze iets te leren”, laat ze weten. “Maar het verschilt per dier hoe goed en hoe snel dat gaat. Het ene dier is heel enthousiast en dan kan het heel snel gaan. Als ik door heb dat een van mijn honden het niet leuk vindt, dan hoeft die niet mee te doen. Dan wordt het gewoon gezellig een huishond. Ieder beestje is anders. Het belangrijkst is dat de dieren het goed hebben.”

Circustent verwarmd
Zodra de maatregelen versoepeld worden en de circussen weer toestemming hebben om voorstellingen te geven, opent Bolalou alsnog de tent. "We hopen eind januari alsnog te kunnen optreden", verzucht Steffie Rutten. "Dat hopen we, maar wanneer dat precies zal zijn, dat weet niemand."


www.circus-bolalou.nl