Wilhelminaschool Doetinchem wordt Basisschool BLOEI!

DOETINCHEM – De Evangelisch Christelijke Wilhelminabasisschool in Doetinchem krijgt na honderd jaar een nieuwe naam. Naar aanleiding van een namenwedstrijd werden ruim honderd namen ingezonden door leerlingen, leraren, ouders en betrokkenen. De hoop is dat de nieuwbouw in september 2023 klaar is en vanaf dat moment krijgt het de naam Basisschool BLOEI! 

De naam wordt gedragen vanuit de missie van de school: ieder kind gezien, gekend en geliefd. “Wij geloven vanuit onze identiteit dat God groei geeft en alles wat leeft laat bloeien. De basisschooltijd legt de basis voor een kind, het is een periode om te bloeien en groeien. Aan het einde van de basisschoolperiode waaien ze uit en passen ze de vaardigheden die ze op school hebben ontwikkeld toe in de maatschappij. De naam ‘Basisschool BLOEI!’ en het beeldmerk in het logo geven deze gedachten duidelijk weer”, aldus directeur Erik Lammers.
De komende periode staat voor de school aan de Verdilaan in het teken van het daadwerkelijk realiseren van plannen en ambities. Lammers: “Kinderen hebben ideeën bedacht die we in de school en op het schoolplein willen verwerken. We gaan sponsors werven en acties houden met als doel dat het nieuwe gebouw niet alleen een school voor kinderen en ouders wordt, maar een ontmoetingsplek voor ieder die dit wil en waar het fijn is om te zijn.”