Terugblik 2021 en plannen voor 2022

Jeffrey Buis

Wegracer - 19 jaar - Afkomstig uit Steenwijkerwold

Het is alweer even geleden dat jullie een update van mij hebben gekregen. Wat zijn er veel bijzonder dingen gebeurd in de afgelopen periode. Een half jaar waarin ik voor het eerst heb mogen proeven aan het rijden in een zwaardere klasse, te weten WK Supersport 600. Maar ook een halfjaar waarin ik in Monaco de uitreiking van gouden medaille - ter ere van mijn wereldkampioenschap 2020 - heb mogen meemaken. Een ervaring om nooit te vergeten!

Maar laat ik bij het begin beginnen. Mijn debuut in WK Supersport 600 is begonnen op het Circuito San Juan Villicum in Argentinie. Dit was een zeer leerzaam weekend voor mij. De snelheid van de motor was wennen en indrukwekkend. Ik wist mijn draai snel te vinden en heb in dat weekend al flink wat progressie geboekt. 

Na het weekend in ArgentiniĆ« mocht ik mij gaan voorbereiden op de laatste race van 2021 in de WK Supersport 600. Op het Mandalika International Street Circuit in IndonesiĆ« mocht ik mij opnieuw bewijzen. Ik wist nu wat me te wachten stond en kon me daardoor beter focussen op mijn doel: zo dicht mogelijk bij de top komen. In een prachtige ambiance lukte het mij om dit doel te behalen. Ik kon tevreden terugkijken op een geslaagd weekend en heb nog even kunnen genieten van de ongelofelijke omgeving van het circuit. 

Als klap op de vuurpijl ben ik op 3 december afgereisd naar Monaco om de Wereldbeker 2020 in ontvangst te nemen. Vanaf het moment dat ik het vliegtuig uitstapte werd ik als een ware kampioen onthaald. Alles was tot in de puntjes geregeld. Trots en vol indrukken vloog ik na een prachtig weekend terug naar Nederland, met eindelijk de gouden medaille in mijn bezit.

Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Een seizoen met ongelofelijk veel nieuwe kansen. Ik ga rijden voor Motozoo Racing by Puccetti en hoop bij de volgende update weer veel bijzondere ervaringen met jullie te mogen delen. Ik wens jullie allemaal een heel goed en gezond 2022.