Vacatures voor vrijwilligerswerk

DOETINCHEM - De Vrijwilligersvacaturebank coördineert vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk. Deze week zijn er de volgende vacatures.

Vind je het fijn om anderen te kunnen helpen en heb je onder andere ervaring met groepen? En heb je daarnaast affiniteit met ASS/autisme en sta je open voor een ander? Rondom Autisme onderdeel van Stadskamer, zoekt ervaringsdeskundigen/gespreksleiders. De inzet is om de 14 dagen, 2 uren. Je krijgt begeleiding en voorlichting van de coördinator en de andere ervaringsdeskundigen.

Pluryn biedt begeleid wonen aan (jonge) moeders, waarbij de moeder het (nog) niet lukt door hun jonge leeftijd of lichtverstandelijke beperking om zelfstandig hun kindje op te voeden. Pluryn is voor het Moeder- en Kind Huis in Doetinchem, op zoek naar een groepsvrijwilliger. Jij biedt extra ondersteuning aan jonge (aanstaande) moeders. Je stimuleert en/of onderneemt samen een activiteit of je past zo nodig op haar kindje. Je werkt samen en in overleg met de begeleiders. Jouw inzet is in overleg, de tijdsinschatting is 4 à 6 uur per week.

Als Home-Start vrijwilliger van Yunio jeugdgezondheidszorg, bied jij gezinnen waarbij het even nodig is, een steuntje in de rug. Je neemt de tijd om naar de ouder(s) te luisteren en/of je kunt helpen met wat praktische zaken. Zo kun je ook een activiteit doen met hun kind(eren). De wekelijkse tijdinzet is een dagdeel per week. Op 9, 16, 23 en 30 maart a.s. van 9.30 – 12.30 uur a.s. start er een interessante, maar ook gezellige voorbereidende training voor nieuwe vrijwilligers. Zij heten je van harte welkom!

Heb je belangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon of kijk voor meer informatie op de website of bel 0314-366734.


www.vrijwilligerscen-traledoetinchem.nl