Vier hbo-opleidingen van start binnen het Grensland College

WINTERSWIJK - De kop is eraf. Op 2 september werd het Grensland College in het Raadhuis in Winterswijk officieel geopend en begon de eerste Associate degree (Ad) deeltijdopleiding: Management. Maar daar blijft het niet bij. In september 2022 komen er nog eens drie praktijkgerichte hbo-opleidingen bij, wat het totaal op vier zet. Een ambitieus doel om de vraag naar hbo-geschoold personeel in de Achterhoek en de Kreis Borken te vervullen. “Maar dit is slechts een begin, het is echt een traject van de lange adem", aldus Alexander van der Graaff, projectmanager van het Grensland College.

Met de opening van het Grensland College in september door demissionair minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt er gehoor gegeven aan die vraag uit de markt. “Op initiatief van het Graafschap College en in samenwerking met de HAN en het Saxion faciliteert het Grensland College tweejarige praktijkgerichte deeltijdopleidingen die aansluiten bij de wensen en behoeften die we zien in de ‘Euregionale’ arbeidsmarkt.”, aldus Van der Graaff. “De opening trok werkgevers, bestuurders en medewerkers van onderwijsinstellingen uit de hele Euregio, daaruit blijkt wel dat er veel interesse is voor dit nieuwe grensoverschrijdende initiatief voor de Achterhoek en de Kreis Borken.”

Meer weten?
Op woensdagavond 16 februari 2022 is er een open avond op het Grensland College. Maak kennis met docenten en spreek met studenten die een van de opleidingen al volgen op de HAN, Saxion of Grensland College om meer over de opleiding van jouw interesse te leren. Dus ben je als potentieel student of als werkgever geïnteresseerd in één van de vier opleidingen? Kom dan zeker even langs of bezoek de site.


www.grenslandcollege.nl