Klarinetconcert Saariaho en Symphonie fantastique. Foto: Amphion Doetinchem

Klarinetconcert Saariaho en Symphonie fantastique. Foto: Amphion Doetinchem

Amphion Doetinchem

Klarinettist Van Wauwe deelt podium met Phion

Muziek

DOETINCHEM – Klarinettist Annelien Van Wauwe en de muzikanten van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, komen op dinsdag 8 februari met een hedendaags en romantisch optreden naar Amphion in Doetinchem. Ze delen het podium in een enerverend concert waarin ze met Saariaho’s Klarinetconcert en Dvorák Achtste onder leiding van Martijn Dendievel de zintuigen op scherp zetten.

‘D’om le vrai sens’ De Finse Kaija Saariaho staat al jaren aan de top van de hedendaagse componisten met een groot aantal vaak gespeelde composities op haar naam. Het Klarinetconcert ‘D’om le vrai sens’ schreef zij naar aanleiding van een middeleeuws tapijt waarop de zintuigen zijn afgebeeld met, zoals de ondertitel aangeeft, het ‘ware’ zesde zintuig als finale. Soliste is Annelien Van Wauwe, prijswinnares van OPUS Klassik 2020 en inmiddels uitgegroeid tot de bekendste Belgische klarinettiste van deze tijd. Haar voorliefde voor eigentijdse muziek past schitterend bij de virtuoze moderne stijl van Saariaho.
Daarnaast speelt het orkest onder leiding van dirigent Martijn Dendievel symfonie nr. 8 van Dvorák.
Het klassieke concert is op dinsdag 8 februari om 20.00 uur te zien in de Rabobankzaal van Amphion op Hofstraat 159. Om 19.00 uur is er een inleiding (vooraf aanmelden is noodzakelijk) met informatie over de achtergronden. Informatie en tickets op amphion.nl/theater.