Hadewych Minis. Foto: Joris van Bennekom
Hadewych Minis. Foto: Joris van Bennekom Joris van Bennekom

Terug naar theater: onbezorgd lachen en aangrijpende show

Hadewick Minich en Arjan Kleton op de planken

DOETINCHEM – De door recensenten bejubelde onewomanshow Girls and Boys is op woensdag 9 februari te zien bij Amphion. Hadewich Minich schittert in deze productie van toneel Toneelgroep Oostpool. Minich: “Dit verhaal móest ik spelen. Dit is een verhaal dat verteld moet worden.”

Het veelgeprezen Girls & Boys van toneelschrijver Dennis Kelly is als een hedendaagse anti-Medea. Een monoloog die begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie. Dit verhaal van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018 en is nu voor het eerst in Nederland te zien. Regisseur Daria Bukvic besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: “Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.”

Het verhaal
Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.
Girls & Boys is woensdag 9 februari om 20:00 uur te zien in de Rabobankzaal.

Arjan Kleton
Optreden en achter de bar staan, dat zijn Arjan Kleton zijn favoriete tijdbestedingen. Eindelijk mag het weer en hij staat te springen om zijn voorstelling ‘Sluitingstijd’ – actueler kan het niet – op donderdag 3 februari te spelen bij Amphion in Doetinchem. Eindelijk valt er weer een avond onbedaarlijk te lachen!
Nog nooit is het woord sluitingstijd zo beladen en actueel geweest als de laatste tijd. Vaste sluitingstijd, avondklok; op afspraak winkelen en kunnen we nog een biertje bestellen? Bovendien leven we in Nederland sowieso nogal op de klok. Gelukkig vergeten we tijdens een avondje stappen wel allemaal de tijd. Naarmate de avond vordert, hoe minder de klok een rol speelt. In ‘Sluitingstijd' neemt Arjan het publiek mee naar de gekste taferelen, bijzondere ontmoetingen en brutale gasten aan de bar die nog net na de laatste ronde, toch nog dat laatste biertje willen bestellen. In zijn tweede solo voorstelling laat Nederlands grappigste barman en cabaretier de hele zaal lachen om herkenbare, grappige, soms gênante maar ook persoonlijke verhalen uit de horeca.
Arjan Kleton staat donderdag 3 februari om 20:30 uur in de Rabobankzaal van Amphion op Hofstraat 159.
Kijk voor informatie en tickets op de website.


amphion.nl/theater