De cast van The Passion 2022. Foto: Stijn Ghijsen
De cast van The Passion 2022. Foto: Stijn Ghijsen Stijn Ghijsen

Eerste hoofdrollen The Passion bekend

Cultuur

DOETINCHEM - Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus) en Sabri Saad El Hamus (Pilatus) spelen de hoofdrollen in The Passion 2022. 

Komende periode wordt ook de invulling van de andere rollen bekend gemaakt. Dit jaar zendt KRO-NCRV het grootste muzikale paasevenement live vanuit Doetinchem op Witte Donderdag 14 april uit.
In de twaalfde editie van The Passion staat het thema ‘Alles komt goed?!' centraal, waarbij wordt ingehaakt op herkenbare maatschappelijke onderwerpen.
KRO-NCRV vindt het belangrijk dat dit universele verhaal over liefde en hoop verteld blijft worden en iedereen aanspreekt - jong, oud, gelovig of niet. Het verhaal blijkt vandaag de dag nog steeds actueel. Om het paasverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, wordt gekozen voor een gevarieerde cast en muziekhits en wordt de komende editie weer voorzien van audiodescriptie en een gebarentolk.
Door de koppeling met maatschappelijke onderwerpen in de vertelling, wil de omroep kijkers uit het hele land met elkaar verbinden. Dat gebeurt dit jaar vanuit de Achterhoek.

Gaststad
Dit jaar is Doetinchem de gaststad van The Passion waar een spectaculair decor met live orkest, de afwisseling van locaties en de vele bekende nummers zorgen voor het grootste paasevenement. Stad en platteland komen dit jaar samen in de Achterhoek. Deze editie is nog zonder publiek, want tijdens de start van de productie waren er nog veel onzekerheden voor de productie van grote evenementen. Daarom heeft KRO-NCRV in een vroeg stadium met producent Mediawater en de gemeente Doetinchem moeten besluiten om geen publiek uit te nodigen tijdens de live-uitzending van The Passion.
The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.