Vorige sportverkiezing.
Vorige sportverkiezing. PR

Nominaties Doetinchemse Sportverkiezing

Sport

Doetinchem - De Doetinchemse sportprijzen worden maandag 4 april weer uitgereikt tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing. De afgelopen tijd zijn door het publiek diverse kandidaten aangedragen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De vakjury heeft uit de lijst van kandidaten de genomineerden voor de acht categorieën gekozen.

De vakjury bestaat uit wethouder sport Rens Steintjes, directeur-bestuurder Maurice Tepperik van Sport-ID, Anke Visser, directeur sport, zorg en welzijn van het Graafschap College, Jasper Hazelaar van Regio8 en ex-topsportster Lonneke Slöetjes.
Ondanks de diversiteit aan kandidaten en hun uiteenlopende geleverde prestaties, heeft de vakjury de genomineerden kunnen kiezen. Zij die gaan strijden om de titel zijn:

Sportman van het jaar 2020-2021: Joris Nieuwenhuis (wielrennen), Kevin Elbers (BMX) en Koen Bouwman (wielrennen).

Sportvrouw van het jaar 2020-2021: In deze categorie werd één kandidaat aangedragen die volgens alle partijen ook de titel Sportvrouw van 2020-2021 zou moet krijgen. Deze sportster zal tijdens de sportverkiezingen als winnaar uitgeroepen worden.

Sporttalent van het jaar 2020-2021: Tijmen Wisselink (atletiek), Michelle Wissing (BMX), Julia Dekker (judo), Beau Wortelboer (volleybal).

Sportploeg van het jaar 2020-2021: Active Living Orion 1 (volleybal), DZC’68 1 (voetbal), De Graafschap 1 (voetbal).

Aangepast sporter van het jaar 2020-2021: JINDO - A-team )(judo), DZC’68 – G-team  (voetbal),

Sportvrijwilliger van het jaar 2020-2021: Annie en Paul Ratering (VV Viod), Els van de Kemp (Dutedo Dynamic Tennis), Dominique Klinkum (Bleumink Judo instituut Doetinchem JINDO), Stefan Scanu (ARGO Atletiekvereniging), Willem Stollé (VV Doetinchem), Luna Loeven (Judo instituut Doetinchem JINDO).

Beste Sport/ID (idee) of school-sport-initiatief van 2020-2021: De natte gymles van Het Noorderlicht, Seizoensopening JINDO van Judo instituut, Voejebal van DZC’68.

Stemmen
Het is nu aan de verenigingen en het onderwijs uit Doetinchem om samen met de vakjury te bepalen wie op 4 april de prijzen in ontvangst mogen nemen. Zij brengen een stem uit op hun favoriet per categorie.
Publiek is welkom bij de uitreiking op 4 april in Amphion.


www.sport-id.nl