Moonradio, met rechts Gerco Mons. Foto: Jeffrey Heijnen
Moonradio, met rechts Gerco Mons. Foto: Jeffrey Heijnen Jeffrey Heijnen

Moonradio spreekt zich uit
tegen polarisatie, EP op komst

Moonradio spreekt zich uit tegen polarisatie, EP op komst

TERBORG - Met de nieuwe song Morningbreeze wil de alternatieve rockband Moonradio een statement maken tegen de hedendaagse polarisatie. "We zijn helemaal klaar met de verdeeldheid in de samenleving en de harde woorden op social media in het bijzonder”. 

Moonradio maakt al jaren de podia in Nederland onveilig met hun gitaargedreven alternatieve rock. De band werd bijna 15 jaar geleden opgericht door vijf vrienden uit bijna alle delen van Nederland. Gitarist en schrijver Gerco Mons uit Terborg is de Achterhoekse link van de band, die verder bestaat uit muzikanten uit Drenthe, Groningen en Utrecht.
2020 begon het jaar geweldig dankzij deelname aan Hit the North en een ‘One to watch' beoordeling voorafgaand aan hun optreden op Eurosonic Noorderslag. Helaas gooide de coronapandemie alles in de war. De band liet het er niet bij zitten en ging aan de slag in de studio, samen met producer Ivo Severijns, onder andere bekend als bassist van Waylon en mede-oprichter van de Herman Brood Academie. Martijn Groeneveld (o.a. Rondé, Blaudzun, Klangstof) nam de mix voor zijn rekening.
Het eerste resultaat werd de song Morningbreeze, als opmaat naar hun nieuwe EP die dit voorjaar uitkomt. Morningbreeze spreekt zich uit tegen polarisatie in de samenleving.
De videoclip is te zien op YouTube.