Tess en Selian Foto: Tonnie Hesseling

Tess en Selian Foto: Tonnie Hesseling

Tonnie Hesseling

Nieuwe hoogheden voor Snuutersderp Wehl

Cultuur

WEHL - Op zondag 27 februari mocht het toch gaan gebeuren voor stichting carnaval De Lollige Snuiters Wehl: een besloten feestje en met een livestream vanuit zaal BEA in Wehl. 

Een livestream met medewerking van de lokale dj’s Tom en Niels. Prinses Jill 1e en haar hofhouding maakte deze middag plaats voor maar liefst twee hoogheden die staan te trappelen om over Snuutersderp te gaan regeren dit carnavalsseizoen. Ze werden gepresenteerd tijdens de jubileums quiz, ‘wie jarig is trakteert’. Gepresenteerd door Anne, Lotte en Tess. Een passend tintje gelinkt aan het 44+1 jarig jubileum. Samen ingepakt staan in een cadeau dat de hele middag al op het podium staat, zenuwslopend wachten tot het juiste antwoord wordt gegeven vanuit de zaal en het cadeau zich eindelijk opent Prins Selian 1e en Prinses Tess 1e.

Prins Selian 1e en prinses Tess 1 regeren met hun leus: ‘Met Prins Selian en Prinses Tess, wordt 44 jaar carnaval een knallend succes!’ worden bijgestaan door hun adjudanten Wiek en Tom en hofdames Iris en Lotte. De raad van 11 bestaat dit jaar uit Jolijn, Fem, Jack, Ben, Frederieke, Yara, Tijmen, Mike, Laura, Timo, Willem en zeker niet onbelangrijk de rots in de branding, de reserves, Davyn en Veerle. Allemaal leerlingen uit groep 8 van basisschool ‘t Timpaan.

“Aansluitend hebben we vanouds een feestje gevierd”, vertelt Tamara Hendriksen, “mede georganiseerd door ‘Bar Bea’, onze zustervereniging ‘De Mölledraejers’, uit Nieuw Wehl en de vertegenwoordigers van ’t Snuutersderp, ’De Lollige Snuiters’ met de partyband ‘Cabrio’. Dat niet alleen wij zin hadden in een feestje bleek door de snelle verkoop van de beperkte en bij corona passende aantallen beschikbare kaartjes. Deze middag werd ons eigen ‘Snuuters’ lied ter gehore gebracht, aangeboden door oud Prinses Anniek 1e en gemaakt door Joop Boxstart, zeker geen onbekende voor Wehlenaren.” 

De verjaardagquiz, ‘wie jarig is trakteert’, de livestream, het eigen ‘Snuuters’ lied, de vlag en partyband ‘Cabrio’ werden een heus feestje. “Mede door al het oneindige geduld zijn we weer in de stemming. Trots om hier te mogen wonen, trots op al onze vrijwilligers in het mooie ‘Wehl’ saamhorigheid wordt beloont, dat blijkt!”

Tijdens het “Wehlse dorpsfeest” zal de vrijdagavond wederom ingevuld worden door de ‘zomercarnaval’ en last…. but not least, leven we ons op de zondagmiddag uit door een bonte stoet, de carnavalsoptocht van 2022 door de straten van Wehl te laten trekken. 

www.delolligesnuiters.nl