Ruben Borkus, Margo Blom en Henriette Brethouwer van Kanjers voor Kanjers en Sjaak van Bezouw van TNS revalidatie. Foto: PR
Ruben Borkus, Margo Blom en Henriette Brethouwer van Kanjers voor Kanjers en Sjaak van Bezouw van TNS revalidatie. Foto: PR PR

Tennisrolstoel op maat voor Ruben

Sport

DOETINCHEM - De 18-jarige Ruben Borkus uit Doetinchem kan zijn geluk niet op. Nadat hij in het voorjaar een clinic rolstoelstennis had gevolgd van niemand minder dan Aniek van Koot, mag hij nu zelf aan de slag.

Afgelopen week stond er dan eindelijk een tennisrolstoel op maat, geleverd door de firma TNS revalidatie service op zijn oprit.

Ruben laat zien dat je niet gebonden hoeft te zijn aan een rolstoel, om de top te bereiken. Eindelijk kan hij nu ook meedoen op de tennisbaan en mag ook deelnemen aan de competitie. Daarvoor zal hij eerst de nodige trainingen volgen en een balletje opslaan met zijn sportieve familie.

De Stichting Kanjers voor Kanjers heeft het mogelijk gemaakt dat deze rolstoel bij Ruben terecht is gekomen. Henriette Brethouwer vertelt hoe belangrijk het is als jongeren zoals Ruben mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. Ze horen erbij en mogen gezien worden.

En zoals ze zelf ook zegt tegen Ruben:” laat je niet zomaar uit het veld slaan want ook jij hebt een stem in de maatschappij”

De stichting steunt lokale projecten ter bevordering van het welzijn van het kind, in het bijzonder door middel van sport en spel. Met bedrijven uit de Achterhoek en door middel van donaties ondersteunt Kanjers voor Kanjers kinderen of jongeren die graag willen sporten, maar die daarbij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.