Boek the Party

DOETINCHEM - Op woensdag 9 maart is er in Bibliotheek West-Achterhoek een nieuwe 'Boek the Party', dé literaire talkshow van de Achterhoek. De presentatie is in handen van Wouke van Scherrenburg, die de auteurs eigenzinnige uitspraken, bijzondere verhalen en grappige anekdotes ontlokt. 

Ron Fresen (1958) is een Nederlands politiek verslaggever en werkzaam voor de NOS. Hij vertelt over zijn boek 'Acht jaar achtuur: leven op het Binnenhof; een indrukwekkend, persoonlijk verslag'. Daarnaast is het een scherp inside portret van een Binnenhof dat in crisis verkeert. In oktober 2021 kondigde hij, rond de presentatie van zijn boek aan per 1 mei 2022 met zijn werk bij de NOS te stoppen.
Bert Wagendorp (1956) is schrijver, essayist en columnist. Hij schrijft al sinds jaar en dag voor de Volkskrant. Phoenix is een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de 19e eeuw. Phoenix is het eerste deel van een trilogie, gebaseerd op waargebeurde feiten.
Peter Middendorp (1971) is een schrijver en journalist en brak in 2014 door met Vertrouwd Voordelig: een humoristische roman over zijn jeugd in een Blokker-winkel in Emmen. Sinds 2012 is hij columnist bij de Volkskrant. Zijn boek Neven is een roman over de vernietigende kracht van schuld.
Na afloop is er gelegenheid om met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren.
De avond op 9 maart is van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de Bibliotheek Doetinchem aan de IJsselkade 13. Entree is tien euro voor leden en 12,50 euro voor niet-leden. Kaarten zijn alleen te koop via :


www.biebnieuws.nl