Afbeelding
Rick Groters

Welpen tegen pesten

Maatschappij

DOETINCHEM - Op zaterdag 5 maart hadden de welpen van de Scouting Roothaangroep een opkomst rond het thema: pesten. De leiding van deze groep kinderen, tussen de 7 en 11 jaar, kreeg steeds vaker signalen van ouders en besloten op deze manier aandacht te besteden aan het onderwerp.

Vrijwilliger Huub Lievestro, bij de welpen bekend als themafiguur Bagheera, legt uit: “Voor deze zaterdag stond er een opkomst rond het thema veilig & gezond op de planning. Omdat we merkten dat er tussen sommige kinderen steeds vaker dezelfde situaties voordeden, vonden we dat we er op deze manier aandacht aan moesten besteden.”

De opkomst bestond onder meer uit het kijken van een film over pesten en behandelden de jeugdleden stelling waarbij ze moesten kiezen of het ging om pesten of plagen.

“Zelfs de normaal gesproken drukke kinderen hadden de hele ochtend hun focus op het onderwerp, het maakt dus indruk op hen”, merkt Huub op. Aan het eind van de opkomst hebben alle jeugdleden hun ‘handtekening’ op een groot vel papier gezet om aan te geven dat ook zij tegen pesten zijn. 

Meer informatie over deze en andere opkomsten is te vinden op www.roothaangroep.nl