Werk van Jacobus Bakkers. Foto: PR

Werk van Jacobus Bakkers. Foto: PR

Galerie Zelhem eert Jacobus Bakkers met tentoonstelling

ZELHEM - De tentoonstelling met beelden, schilderijen en foto’s van Jacobus Bakkers (1947-2020) is onlangs geopend in Zelhem. Galerie Zelhem wil deze veelzijdige kunstenaar eren met een overzicht van zijn werk. 

Jacobus Bakkers woonde lange tijd in Wehl en overleed in april 2020 na een kort ziekbed. Hij was als student al lid van het kunstenaarsgezelschap Ars Aemula Naturae. Begin jaren '90 is hij begonnen met beeldhouwen. Na zijn afscheid als Radioloog in het Slingeland ziekenhuis heeft hij zich hier volop op toegelegd. Zijn beelden zijn vaak samengesteld uit een combinatie van verschillende soorten natuursteen.
De kunstenaar heeft vijf jaar in Kenia gewoond en gewerkt en zijn fascinatie voor Afrika is vaak terug te zien in zijn werk. Afrika, de cultuur en de mensen waren voor hem een belangrijke bron van inspiratie en hij had een enorme kennis over Afrikaanse kunst opgebouwd.
Dat hij ook zoveel schilderde, is voor sommigen een verrassing. Vroeger in olieverf later in acryl, maakte hij talloze portretten, landschappen en ook surrealistische composities. Hij werkte op zijn atelier samen met een groep Achterhoekse schilders en beeldhouwers.
Openingstijden van Galerie Zelhem, Rijpstrastraat 4, zijn: dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, donderdag 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.


www.galeriezelhem.nl

Zelfportret, 2018, 24 x 18 cm., acryl. Foto: PR