Bakkie doen bij de Stadskamer

 DOETINCHEM - Een plek waar iedereen welkom is voor een bakkie, zonder dat er iets van je wordt gevraagd. Dat is de Stadskamer. 

"De wereld gaat soms best snel,” vertelt Tjardi, medewerker van de Dorps- Stadskamer in Oost Gelre. "Mensen zijn druk en als je bijvoorbeeld zelf even niet zo lekker gaat, kan het zijn dat je wat aanspraak mist. Een bezoekje van de buurvrouw of een praatje bij de bakker. Daar is de Stadskamer voor. Het kan gaan om alleen even een bakkie koffie doen samen. En voor wie meer wil, zijn er altijd wel mensen die een spelletje willen doen of samen creatief bezig gaan,” vervolgt ze. Hoe dan ook is het de bedoeling dat mensen altijd welkom zijn, maar tot niets verplicht zijn. "Niets moet, maar er is van alles mogelijk.”
Dat iedereen welkom is, zie je ook terug als je de Dorps- of Stadskamer binnenwandelt. Vaak kletsen mensen gezellig weg met andere bezoekers van verschillende achtergronden en leeftijden. Want een plek waar je lekker laagdrempelig een bakkie kan doen, is een behoefte van alle tijden én van alle leeftijden.
De Stadskamer zit ook gevestigd in Doetinchem. De deur staat open, de koffie is gezet en je herkent de organisatie aan de roze vlag voor de deur.