Sean Webster, Erwin Java en Tollak Ollestad. Foto: PR
Sean Webster, Erwin Java en Tollak Ollestad. Foto: PR PR

Gitaren, harmonica en
intieme sfeer met Erwin Java

ULFT - “Alsof je met zijn allen met wat akoestische instrumenten op de veranda zit.” Erwin Java geeft zaterdag 19 maart een intiem concert in het poppodium van het DRU Industriepark. De geroutineerde gitarist kijkt ernaar uit.

‘Erwin Java’s Travel Party ft. Sean Webster & Tollak Ollestad Unplugged’ is de naam van het optreden. “Het wordt een beetje een ‘down-home bluesconcert’ met twee akoestische gitaren, een harmonica en natuurlijk de rauwe stem van Sean Webster in een intieme sfeer. Alsof je met zijn allen met wat akoestische instrumenten op de veranda zit”, zegt Erwin Java. “We spelen werk uit het bekende, maar ook eigen en onbekendere bluesrepertoire.”

Cuby & the Blizzards
Erwin Java (65) heeft een buitengewoon rijke staat van dienst in de Nederlandse muziekscene. Onder meer White Honey, Herman Brood's Wild Romance, Cuby & the Blizzards en King of the World staat op zijn cv. Lp's en cd's gemaakt, film, radio, televisie gedaan: het is allemaal langsgekomen in die 44 jaar. “Ik heb er van genoten en geniet er nog steeds van”, lacht de in Assen geboren Groninger.
De laatste jaren was Erwin Java een vast gezicht in Voetbal Inside, het programma met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. In januari 2022 veranderde het format naar een dagelijkse talkshow, maar daarvóór was het tweemaal in de week voor vele voetballiefhebbers vaste prik, waarbij de uitzending steevast werd geopend met live muziek.

Johan Derksen
Java: "De vele optredens bij VI hebben in ieder geval gezorgd dat het publiek niet dacht dat ik niets meer deed in de muziek. En hoewel het natuurlijk geen muziekprogramma was, zullen er ongetwijfeld mensen zijn bij wie de interesse voor blues gerelateerde muziek aangewakkerd is. Ik ben in 2015 door Johan gevraagd omdat ik met Cuby & the Blizzards 15 jaar ervaring in de theaters meebracht en al een reputatie had opgebouwd, maar ik mag niet klagen over het feit dat hij me gevraagd heeft. Het levert gewoon veel werk op. Ik ben daar overigens heel reëel in: we trekken bijna overal volle zalen, maar dat is vooral omdat Johan, als ‘mannetje van de tv' - zoals hij het zelf omschrijft - de boel aan elkaar praat. Achteraf is het overigens wel zo dat het publiek te kennen geeft toch ook erg van de muzikale voorstelling genoten te hebben.”

”Er zijn nog tickets te koop voor het concert op 19 maart. Kijk hiervoor op:


www.dru-industriepark.nl