Scrum. Foto: Tjeerd Derkink
Scrum. Foto: Tjeerd Derkink TJEERD DERKINK

Folkband Scrum brengt theaterkroeg voor de laatste keer naar Amphion

Muziek

DOETINCHEM - De folkband Scrum, met zanger Robin Slutter uit Gendringen, vierde begin maart de start van zijn zesde theatertour met een reeks succesvolle theateroptredens. De tour ‘The Last Call’ voert nog langs diverse Nederlandse theaters en op vrijdag 1 april zal Scrum zijn theaterkroeg ‘The Dirty Glass’ opbouwen in Amphion in Doetinchem.

Tijdens het eerste bezoek aan folkpub The Royal Oak in Edinburgh ontstond bij de mannen van Scrum het idee de Nederlandse theaters in te gaan met een voorstelling die zich grotendeels zou afspelen in een kroegje. Nu, tien seizoenen later, valt het doek voor de pub van Scrum, The Dirty Glass. Nog eenmaal zal Scrum de bezoeker meenemen in de ongedwongen sfeer, die zo typerend is voor de Schotse en Ierse pubs. Nog eenmaal zal Scrum het glas heffen.

De zes gedreven muzikanten van Scrum, tijdens de theatertour bijgestaan door zangeres Miriam Meijer, delen een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek. Sinds 2010 duikt Scrum iedere winter de theaters in met sfeervolle decors en mooie kroegverhalen.