Schrijver Wim Maatman (links) en cameraman Patrick Spoel in gesprek over de rockopera FREYHEYT. (Foto: Roel Kleinpenning)

Schrijver Wim Maatman (links) en cameraman Patrick Spoel in gesprek over de rockopera FREYHEYT. (Foto: Roel Kleinpenning)

foto Roel Kleinpenning

Film FREYHEYT de rockopera in Amphions Gruitpoortzalen

Cultuur

DOETINCHEM - Op Bevrijdingsdag en Moederdag draait FREYHEYT de rockopera in de Gruitpoort-filmzaal van Amphion aan de Hofstraat 2 in Doetinchem. 

De film vertelt de waargebeurde verhalen van een vriendengroep in het verzet, maar dan alsof het vandaag gebeurt. Gezien de inval in Oekraïne is het thema bijzonder actueel. De vraag die gesteld wordt is: wat zou jij doen? Vechten, vluchten, berusten, onverschillig zijn of juist met de vijand heulen?
Donderdag 5 mei zijn er voorstellingen om 14.30 en 20.30 uur en zondag 8 mei om 20.30 uur.
De film FREYHEYT is afgelopen maandag en dinsdag in première gegaan in de grote zaal in Schouwburg Amphion. Met succes: twee volle zalen gaven na afloop een staande ovatie voor de acteurs en de crew.
Wat begint als kwajongenswerk, wordt al snel een zaak van leven of dood. Met de Nazi’s op de hielen, dreigt ook verraad van binnenuit. En als de druk te groot wordt, gaat het mis. Ver-schrik-ke-lijk mis. Na contact met het verzet bombarderen geallieerde vliegtuigen de binnenstad van Doetinchem. Let op: de verhalen van toen, spelen zich af in het nú.
Kaarten via:


amphion.nl/film/freyheyt